26.8.2012

Kisakuulumisia ja ohjaajalle intervallitreeniä!

Turon ensimmäinen virallinen agilitystartti on takana ja voin sanoa että kyllä jännitti! :) Kisapaikalla ja rataantutustumisessa jännitys hieman laukesi ja oli hyvä tunne tulevista radoista. Radat olivat kivan oloisia, vaikka selkeästi teemana oli kilpajuoksu koiran kanssa -kuten ykkösluokissa yleensä. Ei siis helppoa meille. Turbokoiran kanssa kun jää auttamatta kakkoseksi.

Makseissa ei nähty yhtäkään nollaa, ei agiradalla eikä myöskään hyppärillä. Medit tahkoivat yhteensä molemmilta radoilta kolme nollaa, eli tiukassa olivat! Meillä mineillä ei ollut sen paremmin onnea matkassa ja nollatulokset jäivät odottamaan seuraavaan kertaan. Aivan käsittämätöntä, että yli 50 koirakosta (ja hyppärin kanssa käytönnössä 100 startista) irtosi vain kolme nollaa!!! :D Radat eivät olleet mitenkään mahdottomia tai liian vaikeita, tänään ei vain ollut nollapäivä.

Turo oli niin pätevä parson poika, että mammalla meni iho ihan kanalihalle ilosta ja onnesta! Selvittiin kaikista tuomarin varoittamista kohdista puhtaasti! Super turbotykki! <3

Agilityradalla haasteena oli kepeille kääntyminen, sillä hypyn päältä koira tuli saada tiukasti kääntymään oikealle, jotta kepeille saatiin suora linja. Lisäksi yksi putkijarrutus, josta tiukka käännös A-esteelle jottei koira valu suoraan edessä olevalle hypylle. Nämä kaikki Turo teki sujuvasti. Vauhtia oli kuitenkin niin paljon, etten ehtinyt takakulmassa olevalle hypylle mukaan ja Turo jäi kysymään minulta ohjeita. Eli ohjaaja lähti liian hitaasti liikkeelle eikä pinkonut tarpeeksi kovaa!

Huonolaatuinen video, josta voi ehkä nähdä joitakin vilauksia meidän menosta ja radasta:Hyppärillä oli myös omat metkunsa. Lähtö oli äärettömän hankala monille, sillä lähtösuoran päässä oli putki, jonne ei tietenkään saanut ampua vaan piti kääntää koira kepeille. Moni sujahti putkeen, johon koira tiensä lukitsee heti lähdössä. Turo kuitenkin kääntyi hiekka pöllyten ja kepeille mentiin upeasti! Hieno Turo! Loppurata olikin yhtä juoksua. Jäin tekemään ennen ensimmäisen suoran spurttia liian hidasta valssia ja olin juoksusuoran päässä myöhässä TAAS! Olisi voinut miettiä jotain parempaa ohjausta, jolla olisin saanut etumatkaa.. Kielto sitten taas räpsähti kun Turo ei tiennyt minne mennä. Loppuradalla pääsin paremmin Turon edelle ja kiidettiin maaliin puhtaasti.

Tässä video myös hyppäriltä, sekin on auringon paisteen ja kännykkäkameraräpellyksen tuotos, eli melkoinen sekamelska:


Oon kyllä niin ylpeä Turosta, koira teki kaiken oikein! Ohjaajalle vaan nyt intervallitreenejä, jotta ne kintut liikkuisi nopeempaa ja nopeemmin liikkeelle ohjauksista! Ei auta jäädä hetkeksikään seisomaan tai ihmettelemään, sillä koiralla on niin kova vauhti! Kaiken kaikkiaan ihan mahtava päivä. Koska nollatuloksia ei irronnut, niin me seisottiin Turon kanssa palkintokorokkeen korkeimmalla sijalla molemmissa luokissa, eli luokkavoitot irtosi ja hienot palkinnot sällille <3

Ensi viikonloppuna lähdetään metsästämään niitä nollia kolmelta eri radalta!

2 kommenttia:

  1. Jeeeeeeeeeee! Täällä tuuletetaan ihan fiiliksissä teidän puolesta! Mahtava suoritus, Turo on tosi nopea ja sä ohjaat jo tosi hienosti! Onnittelut. Kyllä tuolla menolla niitä nollia alkaa tullakin aika nopeesti, joten ei muuta kuin kakkosluokan ratoja treenaamaan ;-)

    VastaaPoista
  2. Haha, kiitos! :D Pitää vaan ehtiä paremmin ite. Noi ykkösten radat on kyllä ihan kammottavia, kun ne on sellasta suoran juoksua päästä päähän! Nopeeta koiraa on paljon helpompi ohjata kun pääsee tekemään haltuunottoja... mut mäki oon iha fiiliksissä viime viikonlopusta! nyt vaan lisää treeniä ja ens sunnuntaina uusiks. Teillekki kovasti tsemppejä, kyllä teillekki ne nollat vielä irtoaa!!

    VastaaPoista