17.11.2012

Parsonien agilitymestaruuskilpailut Hyvinkäällä!

Käytiin ärrierin kanssa rykäsemässä parsonien agilitymestaruuskisoissa epiksissä tyylikäs hylly. Samalla tirriäinen oli turisteloimassa matkassa mukana. Turon agilityharrastus alkoi aikanaan kolme vuotta sitten parsonmestiksissä, joissa 3 kuukautinen terrierivauva oli ihmettelemässä menoa. Nyt muutama vusi myöhemmin Typy oli 2 kuukautisena tutustumassa meininkiin. Neitonen sai toki huomiota osakseen, vaikka "väärän väriseksi" sitä haukuttiin ;) Taisi olla hieman värivirheellinen parsoni, hih :D

Typy oli lähinnä sylissä, mutta otettin myös pätkä kahden lelun leikkiä ja luoksetuloja. Oikein hienosti meni! Kun neiti vaikutti väsyneeltä vietiin se autoon kevythäkkiin nukkumaan, tyytyväisenä jäi hiljaa ja oli untenmailla kun mentiin myöhemmin katsomaan.

Turo on myös kehittynyt ihan huikeasti kisapaikoilla ja sen käyttäytyminen alkaa olla oikeinkin mallikasta :) Tyyppi jaksaa keskittyä muhun, leikittiin vetolelulla, tehtiin istumista, paikallaoloa ja maahan menoa. Vaikka muut koirat kiinnosti niin hyvin teki mun kanssa!

Sitten itse kisasuoritukseen. Meidän lähtöasetelmat radalle menoon olivat kerrassaan surkeat. Meidän piti startata kuudentenatoista. Lähdin hakemaan Turon yhdeksännen koiran kohdalla autosta, eikä meillä pitänyt olla mitään kiirettä. Yllättäen viisi koiraa oli jäänyt välistä pois (josta en ollut saanut infoa), jonka vuoksi jouduin juoksemaan ulko-ovelta koira kainalossa lähtöön!? Ei ehditty yhtän valmistautua henkisellä puolella, tylsä homma. Ei ollut koirakaan ehkä kaikista tervävimmillään tekemään minun kanssa hommia, kun en ollut sitä yhtään ehtinyt herkistämään. Videollakin huomaa, kuinka meidän meno vasta loppua kohti lähenee omaa tasoa..

Alussa koira meinaa valua putkeen, liian löysää ohjausta, tätä en ollut huomioinut tarpeeksi... Rataan tutustumisessa tiesin kyllä etukäteen, että meillä tulee olemaan kaksi haastavaa kohtaa. Ensimmäinen puomin kontaktilla, jonka rynniminen aiheuttaisi hankauuksia tulevalle hypylle. Koira tuli kontaktipinnalle, mutta juoksi suoraan läpi vaikka haluan pysähdyksen. Tämä on se meidän vaiken kontaktieste. Rataantutustumisessa mietin molempia juoksulinjoja puomin molemmin puolin, mutta taisin valita väärin. Rynnimisen takia en saanut koiraa hypylle oikein. Hylly rapsahti. Putkelta sain Turon hyvin kepeille, mutta kuten pelkäsinkin koira ei kestänyt kisatilanteessa että erkanen kepeillä ja viimeisestä välistä koiran ote herpaantuu ja se lähtee perääni. Uusintayritis kepeleille, jossa saatoin Turon loppuun asti. Ei ollut kuitenkaan mitään saumaa juosta tulevaan  takaakiertoon noin lyhellä etumatkalla, sieltäkin hyppy siis väärinpäin. Olisi ehkä voinut valssata väliin?
Loppurata on kuitenkin hieno! Ja mikä A:n kontakti, siis jeeeee!!!! :D Kyllä se kontaktitauko on jotain sällin päässä hauduttanut.  Nyt taas kontaktit radalla pannan, etenkin puomi. Yksittäistä treeniä vaan, kyllä se sieltä tulee.

Vielä video:
Nyt koirat saa levätä kotona, ja illalla suunnataan vielä Olariin treenaamaan Turon kanssa kontakteja. Typylle sen sijaan leikitystä hallissa. Kasvattajalla on myös vielä yksi pentu odottamassa omistajien hakua, joten Typy pääsee painimaan veljensä kanssa :) Hauskaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti