10.3.2013

Haaste!

Marilta tupsahti haaste, joten koitetaan tarttua siihen!

Ohjeet haastetuille: jokaisen haastetun tulee vastata niihin 11 kysymykseen, jotka haastaja on esittänyt ja postata ne blogissaan. Valitse sitten uudet haastateltavat ja linkitä heidät postaukseesi. Keksi 11 uutta kysymystä, joihin haastettujen tulee vastata. Älä haasta sitä henkilöä jolta sait haasteen!


1. Mikä on lempi koiraharrastuslajisi? Miksi juuri se?

-Tällä hetkellä sydäntä lähinnä on agility! Olen melko pienestä tytöstä lähtien ollut kiinnostunut agilitysta, mutta aikanaan en mahtunut agilityryhmiin jackrussellinterrerimme Millan kanssa. Oman koiran saatuani minulla oli selkeät sävelet päästä agilitykentille, ja aivan yhtä mahtavaa se on ollut kuin olin kuvitellutkin. Sittemmin myös muut lajit (mm. toko, haku) ovat alkaneet kiinnostamaan, mutta ne ovat minulle vielä melko vieraita.. 

2. Mitkä ovat ärsyttävimmät piirteet, joihin olet törmännyt koiraihmisissä?

- Jotkut ehkä kuvittelevat tietävänsä enemmän kuin muut ja brassailevat kokemuksillaan :D Koiraihmisiin on myös ajautunut ulospäinsuuntautuvia ja sosiaalisia ihmisiä, joten välillä tuntuu että suuvuoron saaminen on sula mahdottomuus vaikken itsekään hiljaisimpiin ihmiskunnan edustajiin lukeudu ;)

3. Miten päädyit juuri siihen koirarotuun, jonka edustaja/edustajia sinulla on?

- Terrieri oli minulle selkeä valinta, sillä olen lapsuuden kodissani tottunut meidän jackrusselliin ja Millan luonne on mitä ihanin. Olen myös aina ollut minikoirien puolesta liputtaja, joten silmää miellyttävien ja luonteen puolesta sopivien koirien kirjo rajautui melko kapealle. Ja ehkä olin myös hyvin vahvasti fokusoitunut ottamaan russellin enkä nähnyt mitään muita vaihtoehtoja. Parsoniin päädyin sen vuoksi, että mieheni halusi hieman tappijalkaa korkeamman koiran ja sitten valinta osui parsoniin :)
Toista koiraa lähdin pohtimaan koiraharrastusinnon noustessa. Toista terrieriä meidän talouteen ei mieheni mielestä mahtunut, joten meni pitkään ennenkuin löysin minua miellyttävää rotua. Paimenkoiriin tutustui treenikavereiden kautta ja ensikosketuksen kelpieihin sain agilitykilpailuista. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä :) Kompakti, kaunis, sähäkkä, energinen ja miellyttämisenhaluinen koira samassa paketissa!

4. Onko olemassa rotua, jonka edustajan haluaisit, mutta et koe pystyväsi tarjoamaan sille kaikkea mitä se vaatii?

- Tällä hetkellä olen tyytyäinen rotukirjoomme, eikä mielessä ole mitään rotua.

5. Paras asia koirasi luonteessa?

-Turo on hellyydenkipeä ja ihana halinalle, joka on oikein käsiteltynä varsinainen kultamuru! Eniten kuitenkin rakastan Turossa sen työmoraalia agilitykentällä! Se haluaa tehdä mun kanssa hommia täysillä! Ja se fiilis on mitä parhain.
Typy on vielä hyvin uusi tuttavuus eikä sen kaikkiin piirteisiin ole ehtinyt tutustua sillä penneli muuttuu ja kypsyy jatkuvasti. Terrieriin verrattuna olen ikionnellinen Typyn ihmisrakkaudesta ja avoimuudesta. Se on maailman kilteim koira <3 Lisäksi se on aina valmis toimimaan - täysillä ja iloisella asenteella.

6. Haluaisitko muuttaa jotain koirassasi? Mitä?

- Turon ei tarvitsisi olla luonteeltaan niin terävä. Se on myös turhan epäluuloinen kaiken uuden suhteen ilman mitään sytä. Haluaisin Turo olevan avoimempi, jotta pääsisimme haukkuhepuleista eroon. Typy on sen sijaan melko täydellinen pakkaus! Koiran luonteessa en haluaisi muuttaa mitään, koulutuksellisesti haluaisin pennelistä toki valmiimman, mutta se vaatii ainoastaan omaa työtä :)

7. Mitä koirasi syö ja kuinka usein päivässä?

-Turo syö vaihtelevasti kuivanappulaa sekä yrjölänpuuro+seiti sekoistusta. Välillä lisään keitettyä porkkanaa. Ruokavaliota täydennetään lisäksi rypsiöljyllä ja Nutrolon adult/seniori ravintoöljyillä. Typy syö toistaiseksi vain kuivanappulaa pienillä satunnaisilla lisämausteilla. Täydennyksenä annan Nutrolinin pentuöljyä. Molemmat koirat syövät kolme kertaa päivässä. Turolla on jatkuva nälkä ja lisäksi se on melkoinen luikku kun ei syö kovin suuria annoksia kerrallaan.

8. Miten päädyit ensimmäisen koirasi hankintaan?

- Kun muutin kotoa niin ei kestänyt kuin puoli vuotta kun koirakuume iski. Sitä ei vain osannut asua ilman koiraa. Rotuvalinta oli melko selkeä, joten sen jälkeen piti vain löytää sopiva kenneli. Valitsimme Antsepän kennelin, sillä Turon emän luonne ja ulkomuoto miellyttävät minua. Myös kasvattajasta välittyi mukava kuva. Toiveissa oli nimenomaan sileäkarvainen urosparsoni (joita on nykyään harvemmassa) ja sellaisen saimme :) 

9. Miten koirasi suhtautuu vieraisii ihmisiin ja koiriin?

-Turo on ihmisten suhteen varovainen. Suurin osa ihmisistä on vain pakko hetken aikaan haukkua toimintakyvyn puutteen vuoksi. Hetken hölmöilyn jälkeen käydään uusien ihmisten korvat nuuskimassa, jonka jälkeen ollaan kavereita kuhan pojua ei liikaa lähdetä painostamaan tai ahdistelemaan. Pallon heittäminen ja rauhallinen rapsuttelu ovat sen sijaan mieleisiä :) Typy sen sijaan rakastaa kaikkia ihmisiä! Ei väliä miten lähestyy tai mitä tekee, kaikki on vaan niin siitiä!
Vaikka Turo on hyvinkin varautunut ihmisten suhteen on se koirien kanssa yllättävän sosiaalinen. Myös suurimman osan saman sukupuolen edustajan kanssa tullaan toimeen. Turo pitää juoksuleikeistä, mutta on melko äänekäs koira vaikkakin hyväntahtoinen. Terrierimäisiä piirteitä kuitenkin löytyy ja omistajana minun täytyy itse tehdä arvio Turoa miellyttävistä leikkikavereista, mutta oman koiran on onneksi hyvin oppinut tuntemaan :) Typynkin kiinnostus muista koirista on iän myötä vahvistunut. Typy on hyvin sosiaalinen ja pitää juoksuleikeistä ja myös painimisesta. Liian rajut leikit saavat sen hieman jännittyneeksi, mutta iloisella asenteella mennään kuitenkin mukana. Tietyt suuret vastaantulevat koirat saattavat hihnassa vielä jännittää, mutta kokoajan kehitytään.

10. Kuinka usein ja pitkiä aikoja treenaat koirasi kanssa?

-Turo treenaa lähinnä vain agilityä. Vuodenajasta riippuen 1-4 kertaa viikossa. Välillä saatetaan tehdä lenkillä myös pieniä tukevia treeninpätkiä (puun kiertoa, kaivonkansilla on-offia jne.) Turo kestää hyvinkin toistoja, mutta useimmiten treeniajat vaihtelevat 10-30 min.
Typy treenaa mahdollisuuksien mukaan päivittäin, vaihtelevasti 1-3 kertaa päivässä. Treenien kestot vaihtelevat 2-15 min. Teemme osan treeneistä lenkkien ohessa, ja osaa varten vallataan olohuone treenihetkeä varten. Muutamia pentukursseja olemme käyneet ja ne ovat olleet 1h mittaisia. Hyvin on pentu jaksanut! Vaikka on siellä lepotaukojakin ollut.

11. Suurin koiriin liittyvä haaveesi?

- Turosta haluaisin jonakin päivänä agilityvalion! :) Typyn kanssa haaveet ovat vielä kaukaisempia, mutta olisi mahtavaa päästä osallistumaan jonkin muunkin lajin kuin agilityn viralliseen kokeesee! Hui!

Haastan EinenSaran ja Sarin


Uudet kysymykset:

1. Esittele koirasi
2. Minkälaisia lajeja harrastat koirasi/koiresei kanssa?
3. Miksi olet päätyny harrastamaan kyseistä/kyseisiä lajeja? Ja mikä niistä on sinulle mieluisin?
4. Miten olet päätynyt koiriesi rotuvalintoihin? Ja ovatko ne täyttäneet odotuksesi?
5. Mikä on parasta koirassasi?
6. Onko joitakin piirteitä joita haluaisit muuttaa koirassasi?
7. Haluaisitko kokeilla jotakin uutta lajia?
8. Onko sinulla jokin tulevaisuuden haave koirien suhteen, jota et vielä pysty toteuttamaan, mutta jonka saavuttaminen/toteuttaminen houkuttelisi? 
9. Kuinka paljon treenaat koirasi kanssa?
10. Millä keinoin motivoit koiraasi?
11. Mikä on koirasi lempiherkku?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti