9.10.2014

Välikatsausta

Tässä on ehtinyt tapahtua kaikenlaista viimeisimmän kirjoittelun jälkeen. Turo on käynyt testaamassa juoksuA:ta tositoimissa epiksissä sijoittuen toiseki sekä viime viikonloppuna piirinmestaruuskilpailuissa, joissa kanssa esitettiin varsin mallikasta juoksuA:ta vaikka muutoin ei ehkä ihan niin putkeen mennytkään :D Typyn kanssa jatketaan edelleen kontaktien suhteen treenilinjalla, mutta kävästiin mekin nappaamassa episvoitto möllien hyppyradalta! Valitettavasti videoita ei tällä kertaa, mutta melkoista pikakiitoa se oli ;)

Isoin kehitys ja oivallus-harppaus molempien koirien kanssa tapahtui Jennan yksärillä ennen piirinmestiksiä. Turon kanssa Jenna laittoi mut vain tsemppaamaan koiraa kovasti A:lla, jonka ansiosta himmailulukko poistui ja sen jälkeen A on näyttänyt tältä:Typyn kanssa sen sijaan aloitettiin työtämään  käteen tulemisen käskyä, jonka avulla saan koiraa tiukan paikan tullen hallintaan. Lähti toimimaan ihan mielettömän hyvin ja uuden käskyn sisäänajaminen Typylle oli helppoa!

Viimeisen kuukauden aikana molempien koirien kanssa on työstetty edelleen juoksuA:ta, jonka lisäksi puomin paikka-treenejä on aloitettu työstämään järjestelmällisesti. Tänään käytiin Ojangossa hallissa tekemässä treeniä. Typy teki alkuun muutamia toistoja kepeillä ja keinulla, otettiin myös muutama toisto A:lla sekä loppuun vielä puomin paikkatreeniä sekä muutama kokonainen suoritus.

Typyn kanssa juoksuA on nyt hieman elänyt. Kokeilin A:n jälkeen hyödyntää putkea saadakseni fokuksen kunnolla eteen, mutta tämän ansiosta fokus siirtyi eteenpäin vähän liiaksikin ja sain Typyn hieman loikkimaan kehikkoa yli... Nyt ollaan sellaisessa vaiheessa että suurinosa toistoista on ihan nättejä ja tarkkoja osumia mutta välillä saattaa tulla useampi yliloikka tai silloin tällöin virhearvio jolloin takajalat lentää vähän turhan korkealla A:n harjalla. Pääsääntöisesti tekemisestä on tullut kuitenkin maltillisempaa eikä kuperkeikkoja ole tarvinnut pahemmin pelätä *kopkop*. Nyt vain rutiinia hommaan niin päästään yliloikistakin eroon. Jossain vaiheessa voisi kokeilla miltä homma näyttää ilman kehikkoa.

Kepit olivat muutama viikko sitten hieman unohtuneet Typyltä. Sisään haetaan hienosti mutta rytmin kanssa oli haasteita. Pari muistuttelutreeniä mm. 6 kepillä ja alkoi taas sujumaan! Tällä hetkellä suurin ongelma on viimeinen tai kaksi viimeistä keppiväliä. Kun tulee kiire niin sieltä paahdetaan ohi. Lähinnä ongelma on jos menen koiran kanssa rinta rinnan tai edistän. Ohjaajan takanaolemisen kestää kyllä. Ollaan nyt pari treeniä pidetty kahdessa vikassa välissä verkkoja tukena. Olen saanut eliminoitua virheen mahdollisuuden ja uskallan edetä itse rohkeammin. Tänään kuitenkaan ei ollut verkkoja hallissa joten kokeiltiin ilman. Alkuun teki hyvin, mutta välissä (ei videolla) kun yritin kiihdyttää omaa liikkumista niin loppupäässä tuli stipluja, verkkojen kanssa siis tätä häiriötä jatkettava.

Puomilla ollaan tehty paljon nyt paikkatreenejä ja se sekin on edistynyt kovasti! Harmi että kameran akun vuoksi ei saatu Typyltä tänään kuin yksi suoritus videolle. Ensimmäisillä toistoilla aina hieman jännittää ja on hitaampi, tulee kuitenkin nätisti on-offiin alas asti. Teki lopussa tosi kivoja ja reippaitakin toistoja. Pitää videoida ensi kerralla enemmän :)

Katsotaan miten treenit tässä etenee mutta pieni kutina olisi että jos kaikki menee nappiin niin marraskuun vikana viikonloppuna olisi oman seuran kisat.. katsotaan kuinka käy :D
Sitten Turon tämän päivän treeni. Otin muistuttelun vuoksi Turollekkin kehikon A:lle sillä kontaktiosumat ovat jääneet hieman ylös. Itseasiassa tänään kun tein ilman kehikkoa niin osumat tuli tosi hilkulle ja videolla näkyvä ensimmäinen boxiton toisto taitaa jäädä jopa osumatta! Hyvään saumaan siis pieni muistuttelu ja boxin kanssa tekee kivasti A:ta! Tehtiin myös radanomaista treeniä, jossai kaikki kontaktit mukana. Keinulla olen pitänyt Turoa nyt treeneissä vähän kauemmin alastulolla koska kisoissa on ollut melko kiireinen ja mielestäni jopa hosunut.
Puomilla otettiin ihan paikkatreeniä sekä kokonaisia suorituksia. Videolle ei tulleet ihan parhaimmat kun akku loppui mutta ihan kivasti Turokin tuli alas asti vaikka aikalailla treenin lopusta nuo pätkät. Kyllä se on eteenpäin mennyt, toivottavasti viikonlopun kisoissa malttaa suorittaa samalla tavalla :) Sunnuntaina siis tiedossa 3 agistarttia Purinalla! Tosi kuumana tuo ärrieri on nyt kisatauon jälkeen käynyt, vauhtia piisaa mutta maltti on hieman kärsinyt. Olen valmistautunut jo henkisesti toimenpiteisiin, mikäli Turo ei malta puomin kontaktia viikonloppuna ottaa. Koira esteen jälkeen hihnaan ja poistutaan radalta. Uskoisin että muutama muistuttelu holtittomuudesta jälleen auttaa, tosin toivottavasti ei tarvitsisi muistutella laisinkaan :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti