6.10.2012

Kaksi agilitystarttia Ojangossa

Lokakuussa korkattiin taas viralliset kisat, syyskuun treenitauon jälkeen. Oman seuran kisat pidettiin Vuokkoset areenalla, joten samaa korkattiin hallikausi käyntiin. Koko syyskuu yritettiin tiiviisti treenata kontakteja, sillä se on ollut meidän heikko lenkki jo jonkin aikaa. Kehitystä onkin ollut huimasti! Kaksi starttia otettiin Turon kanssa, molemmat agilityratoja.

Oltiin molemmissa starteissa sekä A että B radalla ensimmäisenä lähtijänä. Erityisesti ensimmäisellä radalla siitä tuntui olevan hyötyä, sillä Turo oli paremmin kuulolla eikä käynyt liian kovilla kierroksilla. Eka rata oli hyvä, koiraa oli helppo ohjata ja se teki selvästi keskittyneesti kaikki tehtävät. Kontakteilla - molemmilla  -muisti hidastaa, vaikka eivät nuo vieläkään yllä ihan treenitasoon, jossa tavoitteena on saada koira 2-on-2off. Hieman hiipimistä erityisesti A:lla. Keinu sen sijaan on hyvä! Ohjasin jotenkin huolimattomasti putkelle, enkä katsonut tarpeeksi tarkkaan koiran linjaa ja ohihan se tulee mun perässä, hitsi! Oli kyllä niin harmittava, kaikki vaikeat kohdat teki hyvin! Nolla oli niin otettavissa :) Videolta näette paremmin. Toka rata olikin sitten taas jotain ihan muuta kuin maltillista ja keskittynyttä menoa. Rata lähti ihan hyvin liikkeelle vaikka koiralla olikin taas tehoturbo -vaihde päällä. Alkurata meni hyvin, mutta puomilta alkoivat ongelmat. Koira hyppää kontaktin puolivälistä! Jatketaan rataa, ja onnistun blokkaamaan Turon pääsyn A:lle, kielto. Lopulta A suoritetaan kiireellä ja hypätään taas puolesta välistä. Loppuradallakin vielä takkuiltiin keppejen kanssa. Olisi ehkä ollut syytä ottaa puomi heti alussa uusiksi, vaatia kontakti ja tulla kainalokyydillä pois. Taas koira sai palkintona jatkaa vaikka rynni. En tiedä tehoaisiko radalta poistuminen kontaktivirheen jälkeen, ainakin Turolla on aina suuri palo kentälle..

No selkeästi kaksi agilityrataa oli meidän nuorikolle liikaa. Kierrokset nousee kattoon, jonka jälkeen ei olla enään kuulolla, vaan posotetaan tuhatta ja sataa suoritustekniikastsa viis. Ehkä siis ihan hyvä, että harjoitukset ykkösissä jatkuu eikä rynnitä liian isoin harppauksin luokkien välillä. Mihinkä meillä on kiire :) Ainakin mulla on koira, jolta löytyy moottoria, siitä on helpompi rakentaa kuin hitaasta koirasta.

Ekaan rataan täytyy kyllä olla tyytyväinen. Voi olla ettei vielä lähiaikoina mennä kahta agilityrataa samana päivänä, korkeintaan agirata + hyppäri. Näistä oppii. Jatketaan taas harjoituksia, ja seuraavalla kerralla yritetään parantaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti