16.7.2013

Touhukaksikon kuulumisia

Heinäkuun ensimmäisen viikon meidän koko poppoo oli lomalla! Vietettiin paljon aikaa mökillä, ja lisäksi ehdittiin yhet agilitytreenit ja kisatkin mahduttaa aikatauluun. Tuusulan näyttelyssä Typy sai hieman noottia liian pyöreähköstä ulkomuodosta joten lomalla sulatettiin sitten vähän keepiksen vatsamakkaroita ja nyt on neitokainen sporttisessa ja sievässä kunnossa ;)

Frisbee on siisti!

Turo diggailee kanssa frisbeestä!

Trion yhteiset frisbee leikit ja yksi ärrieri taitaa tohinassa opetella lentämäänkin :D


Loman keskivaiheilla käväistiin Purinalla HAU Openissa, jossa kokeiltiin kisatauon jälkeen Turon hermoja ja kontaktiosaamista. Ensimmäiseltä radalta napattiinkin hieno ja nopea voittonolla ja näin ollen  toinen LUVA. Tämä rata tuli videoitua! :) Melko nopeasti vapautan kontakteilla, eli näemmä oma hermo ei kestä kokeilla koiraa, enkä tiedä oisiko se edes pysähtynyt :D Mutta siististi tekee!


Tokalta radalta napattiin sen sijaan hylly, joten ykkösluokkalaisten harjoitukset jatkuvat :D Olin toisella radalla ensinnäkin aivan liian hidas! Jäin koirasta jälkeen jonka vuoksi saatiin kielto kun koira kysyi lupaa mennä putkeen. No tämän lisäksi koira ryösti törkeästi puomin joten palautin sen kontaktille. Ei ottanut kontakteilta virhettä, mutta myöskään suorita haluamallani tavalla. Pöh ja möh. Mitenhän noita kisanomaisia suorituksia saisi treenattua. Turo ei tunnu nostavan treeneissä millään kierroksia tarpeeksi jotta tulisi kontakteilta läpi. Kai se on vaan kaluttava kilpaluja ja hankittava sitäkautta rutiinia..

Nollavoittaja Mr Turo <3

Loman viimeisenä päivänä 7.7 piipahdettiin myös Agirodussa! Oltiin mukana FAO Open Class kilpailussa sekä parson joukkueessa. Ensimmäiseltä radalta FAO:sta saatiin hylly. Rata itsessään ei ollut vaikea hyvinkin sujuvaa perusetenemistä! Rataa olisi voinut harjoitella etukäteen sillä rata oli tiedossa, mutta loman vuoksi meiltä jäi etukäteis treenit välistä. Turo teki rataa hyvin esteelle 13 eli renkaalle asti. Siinä en ymmärtänyt käskyttää tarpeeksi napakasti ja koira pujahti väärään päähän putkea, joten tuloksena hylly :( Aika olisi ollut nopea ja ykkösluokkalaisena oltaisiin varmasti oltu palkintosijoilla mutta tällä kertaa näin. Kisapaikalla rata oli kylläkin rakennettu huomattavasti ahtaammaksi kuin mitä kuvasta voisi ajatella. Tälläkin radalla Turo teki ylläpipylläri juoksukontaktit vaikka haluaisin sen pysöhtyvän 2-on-2-offiin. No ainakaan ei ole ottanut virhettä ja hypännyt, mutta en silti tykkää! Ikuisuusongelma..


Iltapäivällä startattiin vielä parson joukkueessa The Parson´s Widow. Meidän joukkue sijoittui hienosti 4/56! Eli aika mahtavaa :D Tämäkin rata videoitiin, mutta koska se on jaettuna vain facebookissa niin en saa sitä tänne liitettyä. Kokeillaan toimisiko linkkinä Joukkueratavideo

Turo sujahti heti neljännellä esteellä A:n sijasta putkeen (jonka ohjausta suunnittelin pitkään!). Olin aivan liian myöhässä itse. Muuten Turolta hieno rata. Haki vauhdikkaan keppikulmankin itsenäisesti, koiran rytmitys oli vain huono eikä Turo taipunut toiseen keppiväliin. Nuoren koiran mokia :) Kontaktit taas juoksuna, mutta virheettömät. Pitäskö vaan alkaa harmitsemaan suosiolla niitä juoksukontakteja xD

Mainitaan loppuun Typystä muutama sana. Penneli turisteloi Agirodussa ja Hau Openissa aivan erinomaisesti. Se osaa ottaa lungisti ja oon niin mainio! :) Agilitytreeneissäkin edistymistä on tapahtunut. Kaikki esteet ovat neitokaiselle tuttuja, nyt vaan iän ja fysiikan rajoissa rutiinia ja kokemusta. Ohjauksista ollaan harjoiteltu valssia, takaakiertoa, pakkovalssia ja persjättöä. Pirun nopea tuo pieni keepis on ja on todella vaikea ohjata nuorta koiraa joka kaahaa täysiä ilman esteen tai ohjaajalukutaitoa :D Välillä tulee hienoja oivalluksia ja onnistumisia mutta heppoa ei ole ;) Pikkuhiljaa!
Yritetään saada Typystäkin agilityvideota :D

Loppuun vielä vauhtikuva Purinan kakkosradalta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti