1.10.2011

Agilitytreenailua!

Elossa ollaan vaikka blogi on selkeästi viettänyt pidennettyä kesälomaa. Jos sitä nyt aloittaisi ahkeramman kirjoittelun ja erityisesti yrittäisi päivittää agilitykuulumisia tänne :) Kesän kuvasaldo on myös jäänyt suppeaksi, joka edesauttoi sitä ettei ole tehnyt mieli kirjoittaa blogiin. Ovathan kuvat tämän harrastuksen suola! Mutta tänään ihanassa syysauringossa oltiin agilitytreenailemassa ja saatiin videokuvaajakin mukaan harjoituksiin! 

Eilen innostuin selailemaan parsonrussellinterrierien foorumia, ja löysin maininnan tämän vuoden parsonien epävirallisista agilitymestaruuskilpailuista, jotka järjestetään marraskuussa Hyvinkäällä. Päätin ilmoittaa meidän veijarin mukaan kilpailuihin, mölliluokkaan! Melko jännää, ekat kisat! Melkosia raakileita ollaan vielä, mutta tästä ilmottautumisesta saa hyvän tsempin ja innon syksyn harjoituksiin. Kilpailutkin otetaan hyvänä kokemuksena ja harjoituksena. Hauskaahan sinne mennään pitämään :D

Turo on edistynyt agilityssa kovasti. Malttia on tullut lisää ja tänään treenatessa huomasin, että keskittymiskykykin on parantunut. Saatiin hyvää treeniä kun viereisellä radalla oli haukkuva koira ja toisella laidalla ohjaaja joka kehui ja kannusti kovalla äänivolyymilla. Täytyy edelleen muistaa olla tarkkana Turon kanssa, sillä se on todella kiinnostunut muista koirista ja karkaa kyllä hyvin vikkelään leikkimään, mutta kun motivaatiotaso saadaan pidettyä hyvänä eikä tehdä liian pitkiä pätkiä kerrallaan niin häiriötreenaaminenkin sujuu, ja kokoajan tietysti kehittii. On se treenaaminen tollasen ADHD-tyypin kanssa vaan haastavaa ja jännittävää, mutta myös antoisaa!

Tänään rakensin pienen mölliradanpätkän, jonka olin ottanut internetistä. Tehtiin siitä 11 ensimmäistä estettä. Lähinnä tarkoituksena oli harjoitella A-estettä ja puomia radalla. Yksittäisenä olemme kyseisiä esteitä jonkin verran harjoitelleet, mutta radalla ne ovat vielä melko uusia tuttavuuksia. Eritysesti huomaa, kun radalla vauhti kasvaa, niin kontaktin päähän ei oikein malttaisi pysähtyä kun vauhti vie mennessään! :) 
Melko nopeasti Turo on kontakteja alkanut oppimaan, sillä ei olla niitä vielä kovin kauaa harjoiteltu. Videolta huomasin kuitenkin, että joudun aivan liikaa tukemaan Turoa, eikä alastulot ole vielä täysin hallinnan ja kontrollin alla, vaikka kovasti poika yrittää ja selkeästi sillä on aavistus jutun juonesta. Lisää treeniä!
Videolta myös havaitsin myös juoksevani liikaa kyyryssä, eli siis pyrin ilmeisesti olemaan lähempänä Turoa. En ollut tiedostanut tätä tapaa aikaisemmin, voisi siis jatkossa keskittyä olemaan enemmän pystyssä ;)

Sitten vielä pieni videopätkä meidän suorituksesta. A-este taisi mennä läpijuoksuksi ja puomilla pysähdys, mutta liikaa joudun varmistelemaan ja tukemaan. Täytyy yrittää vahvistaa pysähtymistä ja koiran omatoimisuutta. Onhan niihin kisoihin onneksi vielä aikaa! ;)5 kommenttia:

 1. Hienolta näyttää! Teillä on sitten helppo alkaa kisaamaan, kun kaikenlaiset häiriöt on käyty läpi jo treeneissä! Ja kyllähän Turo on ihan vauhdikas ja motivoitunut ainakin tuossa videolla.

  Toi kyyryssä juokseminen on tosi yleistä meille pienten koirien ohjaajille, mulla on sama ongelma. Mun on helpointa yrittää korjata sitä ajattelemalla, että mä juoksen koko ajan "lantio edellä", niin ei tule turhaan kumarreltua.

  Me taidetaan jättää Hyvinkään kisat väliin kun toi pujottelu on niin kesken. Ollaan tosin menossa parsonien tehoagilityviikonloppuun Haukiputaalle marraskuun alussa (kouluttajina Mikko Aaltonen ja Mari Kaplas), joten voihan se olla, että sitten olis jo mahdollisuuksia tuloksiin, mutta turha tässä on hätäillä.

  Tsemppiä teille treeneihin ja ekoihin kisoihin!

  VastaaPoista
 2. Radalla Turo on tosi motivoitunut ja tekee täysillä! Täytyy vain käyttää tehokkaasti treeniaika ja muistaa pitää taukoja. Silloin kun ote herpaantuu ja jos pikkutarkkaan viilataan liian kauan, niin sitten tämä velmu voi keksiä omat kuviot :)

  Leiri kuulostaa kivalle! Täytyy itekkin bongailla leirejä sittenkun ollaan vähän edistyneempiä, tai mikäettei heti jos sopivantasoinen leiri löytyy :)

  VastaaPoista
 3. Keskusteltiin mun blogissa pujottelusta, mutta ajattelin laittaa tämän kommentin sun blogiin, niin löydät sitten tarvittaessa myöhemminkin: latasin verkkopujottelun teko-ohjeet (putkiklippauskiinnityksellä) nettiin, käypä tsekkaan: http://bit.ly/qlqILN. Ja tosiaan ihan hyvin ollaan kotona pärjättä verkkopaloilla ja narunpätkilläkin ;-) Mutta noi klipattavat on tosi kätevät varsinkin alumiinikepeillä.

  Verkkopalojen pituus (eli pujottelukujan säde) on kiinni koirakon koosta. Jos teette pujottelun omalle seuralle, kannattaa tehdä aika tilava, että isoimmatkin koirat mahtuvat. Jos teet verkot vain omalle pihalle, teille riittää varmasti pienempikin tila, muistaakseni mulla on noin 45 cm eli 160 cm pitkiä verkkopaloja, hyvin mahtuu. Ja jos teet kiinnityksen naruilla, verkko voi olla myös matalampaa, esim. 60 cm korkeaa (kun ohjeissa on käytetty 80 cm korkeaa, jotta kumpaankin päätyyn mahtuu 2 klippausputkea). Ohjeen piirustus on tosi kökkö, mutta en ole muistanut ottaa systeemistä valokuvaa. Toivottavasti tästä on apua, mä kyllä suosittelen verkkojen käyttöä, ainakin meillä niistä oli iso apu (vaikka kisoissa pujottelu ei vielä sujukaan, treeneissä koira pujottelee hienosti ilman verkkoja tai 2 verkkopalalla).

  VastaaPoista
 4. Kiitos ohjeesta!
  Kattelin teidän treenivideoita niin tosi hienosti ja maltilla Jeppe pujottelikin treeneissä, mutta kisatilanne on aina eri. Kyllä se taito vielä vahvistuu!

  VastaaPoista
 5. Täältähän tämä teidän blogi löytyi! Rallin ja Särmän kuulumisia voi lukea täältä
  http://saram.blogit.fi/

  VastaaPoista