2.11.2011

Kaikenlaista.

Eilen käytiin Turon kanssa eläinlääkärissä korvan kontrollissa. Turolla on pitkään ollut sitkeä hiivatulehdus vasemmassa korvassa. Aikaisemmassa kontrollissa todettiin, että edelleen on hiivaa ja reilusti. Eilen sitten saatiin puhtaat paperit, nyt on korvatulehdust nujerrettu! :) Samalla Turo sai rokotukset, joten sillä saralla kaikki nyt kunnossa. Tänään pitää vain kipasta ostamassa matolääke, kun extepore hoidettiin rokotusasiat kuntoon.Turo oli reipas poika, eikä jännittänyt yhtään! Sen sijaan muiden koirien hajut oli sitäkin mielenkiintoisempia!

Hiivatulehdus diagnoosin jälkeen monipuolistin hieman Turon ruokavaliota, ettei vain tulehdus johtuisi liian yksipuolisesta ruoasta, ja sitä kautta syntyneestä yliherkkyydestä. Aikaisemmin poika söi riisiä, ja vaihtelevasti eri lihavariaatioita höystettynä monivitamiinilla ja Nutrolinin ravintoöljyllä. Nyt mukaan on keitelty Yrjölän puuroa sovelletulla reseptillä. Ohra, tattari, porkkanamössö on maistunut meidän ronkelille yllättävän hyvin :) Eikö se niin ole ettö vaihtelu virkistää? Eihän sitä itsekään jaksa kovin montaa päivää syödä samaa ruokaa.

Sitten vielä agilitytreeni päivitys:
Eilen treenattiin kahta pientä ratapätkää. Ensimmäinen ratapätkä oltii menty kerran läpi viime treeneissä, mutta nyt käytiin ohjauksia ratapätkällä tarkemmin läpi. Turo oli vähän omissa hajumaailmoissaan, sillä treeneissä ennen meidän suoritusta oli juoksuinen narttu, ja meidän hormonihyrrän ajatuksia ei nartuista noin vain pois saa. Edellisissä treeneissä turo teki ratapätkän kertaheitolla puhtaasti, mutta nyt jouduttiin vähän hinkkaamaan, ei poika tainnut aivan 100% keskittyä. Lopputulos kuitenkin hyvä!
Toisella ratapätkällä hajut eivät häirinneet, ja sain Turon tekemään töitä mun kanssa. Yksi vaikea kohta oli, jossa hämyesteen oli putki, ja minun tuli ohjata koira putken suun ohi itseäni päin olevalle esteelle. Helpommin sanottu kuin tehty. Joko koira meni putkeen, tai sitte käskytin liian voimakkaasti, jolloin koira tuli minua kohti jo ennen hyppyä :D Ajoitusongelma siis! Olin kyllä tosi tyytyväinen Turoon, hienosti se kuunteli, vaikka vaikeuksia oli saada ajoitus ja ajatus samalle linjalle tässä haastavassa kohdassa.

Lopuksi tein yksittäisenä pari kertaa puomia. Ja Turo meni hallissa ekaa kertaa puomin! JES! Oli niin hyvä fiilis. Kyllähän mä tiesin että se sen osaa, mutta jostain syystä hallissa kyseinen este on jännittänyt, vaikkei ulkokentällä ole ollut ongelmaa. Vielä kun koira sen A:n menisi ainakin kerran hallissa ennen kisoja, niin olisi edes hieman luottavaisempi mieli ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti