13.11.2011

Kisauran startti!

Pitkään jännitetyt ja odotetut möllikisat ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan, hylly tuli ja keskeytettiin rata, vaikka olisi saanut suorittaa loppuun. Koiran henkinen valmistelu suoritukseen ei mennyt ihan nappiin, mutta eihän sitä voinut ensimmäisellä kerralla tietää kuinka tulisi toimia :) Yhtä kokemusta rikkaampia ollaan kuitenkin.

Saavuttiin kisapaikalle ajoissa. Radan vieressa oli pieni alua lämmittelyesteineen, muutama hyppy, kepit, putki ja A. Aluksi Turo jännitti A-estettä kovasti, mutta sain rohkaistua pojan mielen ja vauhdikkaasti juostiin estettä muutama kerta läpi. Turo oli kuulolla  ja innokas. Katseltiin muiden koirien menoa hallissa, Turo oli ihmeissään hulinasta ja pää pyörällä. Ääntä ei koirasta kuulunut, mutta kontaktin saaminen oli tiukassa, koira oli aivan omissa maailmoissa. Tässä kohtaa taisin tehdä virheen! Olisi pitänyt viedä Turo lämmittelyn ja valmistelujen jälkeen autoon rauhoittumaan ja odottamaan vuoroaan.

Tutustuimme rataan, ja tykästyin siihen. Putki painotteinen rata, jonka Turo hallitisis hyvin - ainakin treenitilanteessa! Vain yksi kontaktieste, mutta se ei minua jännittänyt, sillä lämmittelyssä se sujui mallikkaasti. Olin melko luottavainen Turoon, joskaan en osannut arvata miten poika kisatilanteessa käyttäytyisi...

Ratapiirros:Kaikki kuviot ja esteet olemme Turon kanssa harjoitelleet, eikä radassa olisi pitänyt olla ongelmia. Valmistelut sen sijaan menivät metsään. Turo oli omissa ajatuksissaan, ja kaikki muu paitsi agility taisivat olla päällimmäisenä mielessä.

Turo jäi lähtöön hyvin ja kävelin muurin taakse. Kutsuin koiran radalle, ja hyvin Turo lähti liikkeelle. Ensimmäisen putken Turo juoksi OHI! Olin ihan äimänä, poikahan säntää putkeen aina sen nähdessään. Sain koiran haltuun, eikä siitä virhettä. Sain koiran ohjattua tämän jälkeen ihan kohtuullisesti esteelle numero kahdeksan. Ei ollut kyllä yhtään perus Turoa, into ja radan palo puuttui täysin.
Kutosesteen kulmassa istuskeli kaksi tyttöä ja tuomari seisoskeli keskellä rataa. Kasi esteen jälkeen Turolle iski jonkinlainen paniikki (uusia ihmisiä!) ja se kävi haukkumassa sekä tytöt että tuomarin! Hohhoijaa. Ei tietoakaan putken jälkeisestä A-esteestä. Katsomossakin piipahdettiin ennenkuin sain koiran palaamaan luokseni. Ohitettiin kontaktieste, ohjasin koiran suoraan kympille ja siitä putkeen. En saanut koiraan enään tuntumaa, vaan se lähti uudestaan katsomoon, jonka jälkeen nappasin koiran kiinni. Turha oli yrittää suorittaa rataa loppuun, kun poika oli tässä mielentilassa. Harjoituksen puutetta.

Olisi ollut niin meidän näköinen rata! Kyllä harmitti! Toisaalta kyllä siellä muutkin mölliköt hyppivät putkien päällä, että ei olltu ainoita haahuilijoita. Hienojakin suorituksia toki nähtiin! Ensi kerralla täytyy paneutua koiran valmistelemiseen ihan eri tavalla. Tänään se epäonnistui ja lopputuloksena oli keskittymiskyvytön koira, joka ei oikein tiennyt mihin olisi pitänyt energia suunnata. Ilmoittauduin heti Kirkkonummella 6.12 järjestettäviin epävirallisiin agilitykilpailuihin, jonne mennään harjoittelemaan uudelleen kisakäyttäytymistä. Täsä ei lannituta, vaan otetaan oppia ja kohti uusia haasteita! :D

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä, nytpäs on eka startin jännitys koettu! Hienoa, että lähdette heti uudelleen kokeilemaan, siitä se kisaura lähtee nousuun!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Nyt on tosiaan eka startti harjottelumielessä alla, nyt vähän tietää miten koira käyttäytyy ja tietysti mitä omassa päässä liikkuu :D

    VastaaPoista