1.2.2013

Koirakorjaamo osa 2

No jopas tän teksin kirjottamisen alottaminen on kestänyt. Raportoidaan kuitenkin tähän mennessä koulutuksen etenemisestä sekä koulutuksen toisen vaiheen kontaktikerrasta.

Huomioimattomuusviikko sujui oikein hyvin ohjeiden mukaan. Turo tyytyi hyvin nopeasti kohtaloonsa, ja vetäytyi kotona omiin oloihinsa. Ulos lähteminen helpottui, sillä huomiota saadessaan (kutsuttaessa laittamaan kaulapantaa) Turo tuli heti luokse, mitä se ei aina ole tehnyt. Rappuahdistuksen vuoksi Turo saattaa useinkin luimia sängyn alle, ja siihenhän ei sitten tehoa se että menet ulko-oven taakse seisomaan minuutiksi tai kahdeksi (on kokeiltu!). Mutta tämäpä on tehonnut :) Myös kotoa lähteminen on helpottunut eikä Turo ole joka kerta puskemassa mukaan.

Toisella kontaktikerralla purimme edellisen harjoituskerran tuntemuksia ja lähdimme etenemään koulutussunnitelmassa. Meitä oli pyydetty ostamaan Turolle kuristuskaulapanta, jota tällä kerralla opettelimme käyttäään. Alkuun minua ahdisti koko kuristuspanta -ajatus, mutta käytännössä se ei ole niin kauhea kapistus kuin miltä nimi kuulostaa. Tarkoitus on että ketju roikkuu kaulassa löysänä ja napakoituu ainoastaan hihnasta nyppäyksen aikana hetkeksi. Turon tulee kulkea lenkillä jatkuvasti hihna löysällä, sekä kävelytien oikeassa laidassa. Mikäli Turo vetää, napautetaan kevyesti ranneliikkeellä hihnasta ja sanotaan tomerasti "EI".  Tällöin ketju kilahtaa koiralle merkiksi siitä että se on toiminut väärin. Mikäli koira risteilee meidän keskilinjamme yli, tulee jälleen huomauttaa koiraa, ja pienellä kalapannan nypytyksellä ohjata koira oikeaan reunaan käskysanaa käyttäen. Itse valitsin koiran opastussanaksi "reuna". Kolmantena uutena asiana tulee odottamisen harjottaminen. Koiran tulee välittömästi pysähtyä sanoessani käskyn odota. Miläli koira ei heti tottele tai tepastelee, tulee jälleen huomatus. Kun koira tottelee kävellään kehuen vierelle ja silitetään koiraa rauhallisesti selästä ja niskasta.

Ohjeeksi saimme myös muiden koirie välttämisen lenkillä, joka on havaittu erittäin hyödylliseksi neuvoksi, sillä totuttuun tyyliin aina kun jotain pakettia lähtee kasaamaan niin jostain suunnasta repeää.. Tällä kerralla Turo on aloittanut rähjäämisen lähes kaikille muille koirille! Remmiräjääjähän Turo ei koskaan ole ollut. Se ehkä purkaa energiaansa ja kiukkuaan muihin? Konsultoin Rainetojaa ja hän sanoi Turon käyttäytymisen olevan tässä vaiheessa iha tavanomaista, ja sitä lähdetään työstämään seuraavassa vaiheessa. On kyllä kysynyt hermoja muutaman kerran lenkillä tuo rähjääminen ja useissa tapauksissa olenkin vaihtanut suuntaa koiria nähdessäni, mutta kaikka ohituksia ei vain voi välttää.

Suuri ihme tapahtui muutama päivä sitten, kun päätimme yrittää nukkua makuuhuoneen ovi auki, jottei Turon tarvitsisi jäädä eri huoneeseen nukkumaan. Toimme Turon pedin makuuhuoneeseen ja sinne se meni makaamaan. Eikä koko yönä tullut meidän sänkyyn! Lupaa se yritti nappisilmillään pyytää, mutta kun ei herunut niin tyytyi oloonsa pedissään. Tämä oli kyllä niin odottamatonta! Herra on nukkunut 2,5 vuotta meidän vieressä sängyssä ja kahdessa viikossa "naps" se on oppinut nukkumaan pedissään täysin mukisematta :D

Hyvään suuntaan olemme mielestän kulkeneet, vaikka muiden koirien ohittaminen onkin ottanut takapakkia. Turo on alkanut myös agilitytreeneissä kuuntelemaan minua tarkemmin ja kaksissa viime treeneissä kontakteja ei ole ryöstetty kertaakaan, eli ehkä sekin jotain kertoo siitä että kun koira vihdoin saa huomiota niin se keskittyy tarkemmin ottamaan sitä vastaan.

Huomenna lauantaina mennään jälleen aamusta kuuntelemaan uusia ohjeita ja kertomaan tämän hetken etenemisestä. Raportoidaan sitten taas lisää kuulumisia :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti