10.12.2012

Ihana viikonloppu!

Viikonloppu meni yhdessä hujauksessa koiruuksien ja hiihdon merkeissä. Perjantaina Turo vietti ansaittua treenivapaata tapahtumarikkaan viikon jälkeen, ja muutenkin vietettiin rentoa kotipäivää.
Lauantaina olikin sitten taas säpinää. Aamusta koiruuksen riehutusta, jonka jälkeen suunta kohti Voittaja 2012 -messuja. Tietysti Typy järjesti pienen jännityksen lähtiessä kolauttamalla etutassunsa suuren huutokonsertin säestyksellä sohvaan, mutta onneksi siitä selvittiin säikähdyksellä ja pienellä tassun hetkellisellä aristuksella. Huoh!

Nähtiin Narrin omistajan, Saran kanssa junassa, josta mentiin yhtä matkaa messariin. Päivän ohjelmassa oli pm-tokon pällistelyä, shoppailua sekä muutaman kehän laidalla tuttujen morjenstamista. Pm-tokosta tällainen aloitteleva toko-intoilija sai paljon työkaluja ja näkökulmaa lajista, oli ihan mielenkiintoista. Onneksi oli kokeneempia rinnalla vastailemassa mun hölmöihin kysymyksiin :) Messualueelta mukaan tarttui koirille tuliaisia: aktivointipeli, noutokapula, leluja, namipaloja, edullinen pentuaikamantteli sekä luita. Kyllä koirien kelpas.

Kotona ehdin vain pyörähtämään kunnes pakkasin koirat autoon ja suunnaksi Olari ja agilitytreenit Typyn kasvattajan vuorolla. Turo teki pientä ratapätkää, ja kävi melkoisilla kierroksilla uuden lelun innoittamana. Oli kiva saada poikaan tollasta potkua, vaikka sen seurausena iski pieni putkihulluus, mutta agilitynhan kuuluu olla hauskaa!? Pienia ahaa-elämyksiä myös kepeillä, jossa tuli taas todettua kuinka itsenäinen koirani on, ja häiriintyy heti jos mene turhia söhläämään väliin. Myös Typy sai rällätellä ja leikkiä hallissa. Myös muutaman kerran juostiin putkesta läpi. Ensin pikkuisen jännitti, mutta viimeisellä kerralla en ehtinyt neitiä edes vastaan kun tämä jo syöksähti putkesta läpi. Ihana! Treenin jälkeen koirat oli uuvutettu.

Sunnuntaina Turo kävi ensimmäisissä Flyball-treeneissä. Hieman oli jännää hallissa uuden lajin parissa, ja sijaistoimintona kierrettiin hieman hallia ympäri. Saatiin koiraa hieman tajuamaan laitteen painallusta, vaikka välissä pallo ei kiinnostanut laisinkaan. Lopussa sain Turolle hyvän driven ja lähetin Turon hakemaan palloa maasta Flybal-koneen vierestä. Hienosti poika toi palloa, eikä ihmetyksekseni rällätellyt yhtään omiaan. Ehkä tästä voisi tulla mukava lisäharrastus :)

Sitten pienet kuulumiset Typystä. Kuuden kilon rajapyykki on rikottu ja aletaan olemaan samaa kokoa Turon kanssa. Tylleröisen kanssa ollaan harjoiteltu kosketusalustaa, jossa pyöriminen alkaa toimimaan. Vaihdettiin lusikkatreeni uuteen noutokapulaan ja Typyhan nappasi heti hienosti kapulan keskeltä! Melko voimakkaasti pitää kiinni, joten hyvältä vaikuttaa. Näiden lisäksi ollaan tietysti tehty perus kaukoliikkeitä, sekä imuttamalla olen "hissittänyt" maahan-seisomaan liikerataa. Luopuminen sekä ihan alkeis kiertotreeniä ollaan tehty. Saatiin myös lauantain aksatreeneissä vinkkejä seuruuttamiseen joten se olis myös hiljalleen työnalla, pienissä paloissa.
Tänään kokeilin kosketusalustan laittamista vasemmalle puolelleni, mutta Typy meni siitä hieman hämilleen eikä tarjonnut kunnolla alustalle tulemista, helpotellaan siis tätä vielä. Jos ei ala sujumaan niin sitten kehittelen jonkun muun tekniikan sivulletulon opettamiseksi.

Tarkoituksena oli laittaa tämän päivän metsälenkkikuvia tänne blogiin, mutta sainkin Oliver Béaslasin koirista ottamat ammattilaiskuvat, joten laitankin ne tänne mielummin ;)

Ensin Mr. Turo <3Ja sitten meidän pikku neiti Typy <32 kommenttia:

  1. Todella kauniita kuvia! Hyvällä mallilla on kyllä teidän treenailut Typyn kanssa! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Kävi kyllä ihan huipputuuri kun oli momettat koirat mukana ja siellä kisoissa oli tällainen kuvausmahdollisuus :) Nyt sitten vain pohditaan halutaanko tilata printtiveriona jotakin kuvista.

    Treenailut sujuu ihan ok. Tuntuu vain että muutamissa jutuissa junnataan, mutta pääasiahan tässä vaiheessa on että liikeradat tulevat tutuiksi ei niinkään se että asioita osaisi tehdä käskystä. Typy on vain toooosi herkkä turhautumaan mikäli sitä namia ei tule tarpeeksi tiheään. Myös esimerkiks kapulanotossa yritetään päästä innokasta vikinää. On se sellainen herkkupeppu! Etenkin jos nappula vaihtuu herkumpaan - kuten nakkiin - niin ei malttaisi millään keskittyä :D Mutta viretilaakin pitää harjoitella, kyllä se siitä. Koira oppii ettei namia saa mikäli piippaa.

    VastaaPoista