6.1.2013

Viikon treenejä

Typy:

Typy tuli tällä viikolla jo 15 viikkoiseksi ja painoa kertynyt huimat 8,2 kiloa! Turosta on menty ohi ja kovaa :) Säkäkorkeutta en ole edelleenkään mitannut, mutta korkeampi se on jo kuin Turo, silmämääräisellä arviolla n. 36-38. Pitäisi varata aika jo toiselle rokotukselle. Aika menee kyllä nopeasti.

Kovasti ollaan tälläkin viikolla treenailtu. Suurimmaksi osaksi olen hionut kosketusalustaa ja sivulletuloa. Ekaa kertaa videokuvattiin tätä harjoitusta, ja tuossa sivulletulossa annan Typyn jäädä ehkä aavistuksen kauas, sillä toinen tassu jää helposti alustan ulkopuolelle. Tulisiko jatkaa alustalla oikean kohdan vahvistamista? Melko nätisti koira kuitenkin hakee paikkaa sivulle, josta olen naksutellut koiran löytäessä oikean kohdan. Viedolla näkyy myös noutokapulan hakua, johon Typy on ihan intona! Olen pikkuhiljaa lisännyt käskysanan "hae", mutta kuten videolta huomaa, Typy menee hieman hämilleen jos sanon sen väärässä kohdassa, täytyy yrittää lisätä sitä vaivihkaa :)

Näiden lisäksi työnalla on eteentuleminen, jota treenataan pääasiassa niin että minä istun sohvanreunalla. Muutamia sarjoja otetaan myös seisten, mutta istuen pystyn valvomaan pennun suoruutta polvien välissä paremmin. Typy osaa myös hyvin odottaa vapautusta ruokakupille tai namille, käsikoketuksen sekä istua muutaman metrin etäisyydellä paikallaan. Kaukoliikkeisiin pitäisi nyt myös alkaa yhdistämään jotkin käsimerkit, sillä käskysanaa se ei vielä osaa. Liikeradat se tekee hyvin kun vain pääsee jyvälle mitä siltä haen. Lisäksi penneli irrotta superhyvin lelusta "irti" käskyllä :) Seuraamista ollaan tehty hyvin vähän, täällä sisällä on niin ahdasta ja ulkona sormet paleltuu. Lisäksi jonkin esineen kiertäminen pitäisi nyt ottaa treenattavaksi.

Sitten Typyn 15 viikkois iltatreeni:Turo:

Turo on tällä viikolla treenannut kahdeksti agilitya. Tiistaina oli Agility akatemialla Orenuksen ratatreenit. Koirakkona ollaan kyllä kehitytty ihan huikeasti viimeisen puolenvuoden aikana. Turon radanlukutaita ja estehakuisuus on keittynyt valtavasti. Meidän piti testata tiistain treeneissä Canonin videokuvausta, mutta yllättäen kamera jäi kotiin! Joten Iphonella sitten :) Videolla suoritamme rataa jo kolmatta tai neljättä kertaa, joten ohjaaja on jo melko hapoilla. Myös koiran kierrokset sen verran katossa että A:n kontakti hieman lipsahtaa. Koira käy kyllä kosketuspinnalla, mutta hyppäämisen makua ilmassa... Vauhti on kuitenkin hyvällä tasolla! Kahden viikon joulutauko sai taas pojulin entistä säpäkämmäksi! Keskiviikon treeneissä tehtiin piiitkiä irtoamisharjoituksia. Turo tunnetusti irtoaa hyvin, mutta tosi pitkillä suorilla se jää kyllä hieman kyselemään lupaa edetä. Hyvin meni sielläkin.

Videokuvaa tämän vuoden ekoista treeneistä 1.1.2013


                                     


Loppukevvennykseksi vielä pari kuvaa Tylleröstä sekä meidän duon iltaleikkivideo. Oltin taas pentupaineissa, ja tällä kertaa riehujia oli jopa 7! Kameran asetukset ei olleet ihan kunnossa ja näpit jäätyi, joten kuvasaldo ei ole kummoinen, mutta laitetaan pari kuvaa meidän pikku rinsessasta.'

Tällaista menoa meillä:

                               
                                      


4 kommenttia:

 1. Ei näy nuo videot:( Ilmoittaa, et ovat yksityisiä.

  Ompa Typykin jo pitkäjalka:)

  VastaaPoista
 2. Aijaa no höh, pitääpä muuttaa asetuksia!

  VastaaPoista
 3. Latasin videot suoraan muokkausohjelman kautta, joten se näköjään asetty yksityisiksi. Nyt pitäisi näkyä!

  VastaaPoista
 4. Kivoja videoita! :) Yhtä hurjan kuuloisia leikkejä meilläkin koirien kesken;)

  VastaaPoista