2.9.2014

Maiskisleiri 2014

Oli aivan ihana kelpieleiri pääasiassa sukulaiskoirien sekä muutaman extra vahvistuksen kera. Saavuttiin Hauhoon perjantai iltana, joten varsinaisia treenipäiviä Typyn kanssa oli lauantai ja sunnuntai. Perjantaina rallateltiin pellolla ison lauman kanssa, ja on se vaan siistiä tallata ja katsella kun koirat kirmaa ja nauttii :)Lauantaina Typyllä oli tupla agitreenit, jotka Lotta Lehtinen oli kouluttamassa. Teemana oli rytmittäminen ja siihen sai tosissaan keskittyä radalla. Me treenattiin sekä aamupäivästä että iltapäivästä samaa rataa, joten varsin agilitypainotteinen päivä. Vaikeimmaksi kohdaksi osoittautuivat radan ensimmäiset 5 estettä. Paikallaolon jälkeen heti 2 hypyn valssi oli vaikea rytmittää niin ettei se valu liian pitkälle ja mun piti keskittyä ettei oma ohjaus ja valssi jää avoimeksi, jolloin Typy irtosi kyllä heti takana oleville extrahypyille. Putkihullu ei myöskään millään meinannt ymmärtää että aina ei luukuteta ensimmäisenä näkyvään putken päähän vaan ohjaajaa voisi välillä vilkuilla ;) Pelkän rytmityksen avulla en saanut ilman apuohjausta Typy kääntymään, joten oli pakko kokeilla itselle mieluisampaa tapaa eli puolivalssia ja lähetystä putkeen, se toimi! :) Loppurata olikin sitten hieman mukavampaa menoa ja ajoittain alkoi jopa tuntumaan ihan agilitylta ;) Rimat taisivat olla ihan ensimmäistä kertaa kaikki 40cm korkeat. Muutamia rimoja tippui mutta ei mitään roiskimista vaan ne olivat yleensä puhtaasti liikehäiriön tai oman ohjauksen virheistä. Ollaan vielä melko herkässä kehitysvaiheessa ja Typy reagoi todella pieniin liikkeisiin. Treeniä treeniä :)Pientä koostetta päivän treenistä:
Lauantai iltana ohjelmassa oli vielä Flyballia. Harmi ettei tullut videolle! Kaikki keepikset oli hirmu päteviä ja varmaan 90% koirisa oppi homman ihan parissa minuutissa :D Typy hiffasi hyppyjen juoksemisen heti, mutta palloa ei olisi huvittanut tuoda, tylsä tennispallo ;) Löydettiin tilalle vinkuva tennispallo ja jo alko homma toimimaan!


Sunnuntaina Typyllä oli ohjelmassa tokoa ja vaikka meillä on ollut lähes puoli vuotta taukoa treenaamisesta niin oli neiti vaan pätevä, kunhan vain ohjaaja jaksaisi treenata ja olisi motivoitunut ;) Tehtiin perusasentoon tuloa, ja on se säpäkkä! Myös seuruuta ihan parin metrin verran ja kummasti tekeminen rauhoittui kun otin namin pois kädestä, teki hyvin! Muutama paikkamakuu sekä luoksetulo loppuun. Hienoa tekemistä! Kunhan agilityn suhteen tilanne hieman rauhoittuu niin sopivissa väleissä voisi yritää panostaa hieman tokoonkin :)

Aivan huippu leiri! Oli kiva nähdä sukulaiskoiria omistajineen, kelit suosi ja seura oli mitä parhainta :)(c) Kuvista iso kiitos Veera Kiurulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti