16.8.2014

Ekaa kertaa A:lla juoksemassa

Tämä viikko ei mennyt boxitreenien suhteen ihan odotetunlaisesti. Keskiviikkona oli tarkoitus mennä tekemään ensimmäiset kunnon boxitreenit A-esteellä mutta Typy oli huonovointinen ja mahakipuinen joten treenit sai luvan siirtyä. Torstaina Typykin oli jo normaalivointinen joten päästiin Ullan hyppytekniikkatreeneihin. Treeneistä kurvattiin Ojankoon ja päätin tehdä pienet boxitreenit kun kehikko oli mukana. No nämä treenit olisi voinut jättää tekemättä oli ihan mahdotonta hosumista molemmilta koirilta. Oma mielentila ei varmaankaan ollut ihan otollinen treenille, joten eihän siitä mitään tullut. Perjantai aamuna otettiin uusintayritys omalla takakentällä. Palattiin melko alkujuurille ja tehtiin helppoja kehikkojuoksuja. Fiilis vähän parani :)

Nyt kun ollaan lähes kolme viikkoa edetty kehikon kanssa halusin mennä kokeilemaan kuinka homma toimisi A-esteellä. Typylle varasin ison kasan nameja, koska olen huomannut että kiihkeänä koirana se kiihtyy leluista helposti aivan liikaa, jolloin keskittymiskyky katoaa täysin. Typy teki hurjan hienoja ja tarkkoja osumia kehikkoon, ja osumat pysyivät myös koko estesuorituksessa ja vauhdin kasvaessa siisteinä, huippua! Tosin huomasin että neidillä oli kova imu jo edellä olevalle hypylle ja sinne juostiin jopa lelusta välittämättä. Positiivista on se että vaikka imua radalla eteenpäin oli niin A-suoritettiin siististi! Wau :) Toki ilman estehäiriöitä voitaisiin jatkossa A:ta vielä juosta ;)Turon kanssa aloitin hypyttämällä sivusta. Ihan ekat toistot meni ihan hyvin, mutta sitten Turo yhdisti hommaan on-off ajatuksen. Jälkikäteen ajateltuna oli hölmöä hypyttää edes sivulta, sillä näinhän olemme aina ennen on-off pysähdystä treenanneet! Kun koira tajusi tämä hidastelun niin myös A:n alastulolta lähettäminen sai koiran empimään. Otettiin sitten kunnolla vauhtia ja saatiin nättejä läpijuoksuja vaikka selkeästi Turo joutuu kovasti miettimään että mitähän tässä nyt oikein halutaan. Huomasin myös että Turo juoksee liikkeeni perässä eikä juokse kovaa läpi ilman minun liikkeeni vetovoimaa. Kuitenkin ensimmäiseksi treeniksi uudelleen opetettavalle koiralle ihan kelpo treeni. Paljon vaan läpijuoksua ja etupalkkaa niin että itse välillä jään taakse niin eiköhän Turonkin kanssa ala rullaamaan :)
Kumpikaan koirista ei loikkinut yli ja ylipäätään asenne oli mielestäni oikein kiva! Nyt vaan näitä lisää ja hissukseen nostamaan A:n kulmaa jyrkemmäksi. Loppuun Typy juoksi pari kertaa kepit. Taisi olla 3 kerta kun tehdään kokonaisuudessaan 12 keppiä :) Vauhtia tulee varmuuden kasvaessa mutta rytmitys vielä hieman hakee uomiaan ja vähän neiti törmäilee alkuun keppeihin :D Reippaasti ja tyylikkäästi kuitenkin jatkaa. Hyvältä näyttää! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti