5.8.2014

JuoksuA projekti etenee

Toinen treeniviikko lähti käyntiin ja ensimmäisellä viikolla taisimme harjoitella boxin kanssa yhteensä viisi kertaa. Apupalkkaajan kanssa homma on helppoa ja koiran fokus pysyy hienosti edessäpäin, mutta yksin treenatessa palkkausrohkeus ja sen ajoitus vielä hieman tökkii jolloin koira ehtii suorituksessa vilkuilemaan sivulle. Sekä Turo että Typy ovat kuitenkin saaneet homman ideasta kiinni ja lähtevät innokkaasti juoksemaan kehikkoa kohden :)

Typyn kanssa ilmeni jonkin verran takajalkojen heittoa kehikon yli. Tämän johdosta päädyin hieman tuunailemaan kehikon jalkoja. Tämän päiväisellä treenikerralla molemmat koirat harjoittelivat reilusti korotetulla takareunalla eikä tajajalkojen yliheittoja tullut yhään! Muutamia yliloikkia molemmille mutta nämä sain karsittua ja jätettyä palkatta.

Typy alkoi tänään ensimmäisen kerran keskittymään kehokkoon astumiseen myös pidemmällä välimatkalla vaikkakin kuumuessaan se ei aina ihan täysillä keskity ja silloin on helpotuksen tai tauon paikka. Turo sen sijaan kestää jo liikehäiriötäkin ihan mukavasti ja suoritusvarmuus alkaa olla hyvällä tasolla. Muutamia yliloikkia sattui. Luulen että Turo alkaa loppuviikosta olemaan valmis kokeilemaan kehikkoa madalletulla A-esteellä. Katsotaan mihin Typyn kehitys muodostuu viikon aikana.

Kivaa tämä treenaaminen on ollut! Apupalkkaajakin on ollut ihan mukavasti treeneissä mukana, jolloin myös hyvällä eteenpäin suuntautuneella fokuksella on viety treenejä läpi. Nyt täytyy vain alkaa itsekkin rohkeammin palkkaamaan, jotta palkan ajoitus toimisi oikein eikä koirat ehtisi vilkuilemaan sivuille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti