23.8.2014

Vapaa vapaa, juokse juokse!

Kolmannet treenit A:lla lauantai aamupäivän kunniaksi. Olen miettinyt pääni puhki kuinka saisin Turon ymmärtämään uuden tavan suorittaa A:ta vapautuneesti ja ilman jarruttamista. Tänään päätin kokeilla ensimmäisellä kierroksella laskea A:n aivan maantasoon. Havainnollistin ylösmenokontaktin ja harjan pumpeilla. Tällä tyylillä suoristusvarmuus ja vauhti oli hyvällä tasolla, laukat ja askeleet sopivat täydellisesti ja kehikko osumat täydellisiä! Myös pelkän A:n alastulon lähettäminen sujuu melko mukavasti vaikka hieman askel on epävarma eikä rullaa sujuvasti.

Tänään Turon suorituksessa oli silti huomattavaa parannusta kahteen aikaisempaan kertaan verrattuna. Koiralla oli hyvä draivi ja leluun löytyi intoa. Vaikka rytmi muuttuu ja hidastuu alastulolla niin tänään ei tullut yhtäkään stoppia ja koira juoksi A:lta eteenpäin vaikka oma liike ei vetänyt mukana! Eli ihan huimaa kehitystä kylläkin :)Typyn kanssa meininki on ihan eri, vauhtia meinaan löytyy! Taas ihan ensimmäiset toistot muistuttelin kehikon olemassa olosta ja namin avulla tehtiin muutama rauhallisemi alastulon toisto. Myös A:n harjan takaa muutama toisto lelupalkalle. Siistejä ja nättejä osumia!

Kun siirryttiin suorittamaan koko estettä niin laitoin tällä kertaa etupalkan jotta Typy ei vilkuilisi sivulle saati ajautuisi kontaktin sivuosaan, vaan fokus edessä. Apuohjaaja oli plokkaamassa mahdolliset stiplut jolloin palkkaa ei tietenkään tippunut. Ekat ihan yhden laukan päästä lähetetyt suoritukset osui hyvin ja toimi. Nätisti kahdella laukalla alastulo. Vauhti ja fokus säilyy. 

Päätin kokeilla Typynkin kanssa kunnon putkivauhdilla, mutta se oli vielä näin matalalla A:n kulmalla virhe. Ekalla toistolla harjalta lennetään kilometrin verran eteen eikä kehikkoon ole mitään mahdollisuutta saada laukkaa. Toisella toistolla selkeästi miettii ja keskittyy ja hieno osuma! Tämän jälkeen vielä muutama toisto mutta vauhti on niin kova että alastulo suoritetaan yhdellä laukalla, eikä näin ollen osumien saaminen kehikkoon ole mahdollista. Otettiin sitten pari toistoa pienellä vauhdilla muutaman laukan päästä A:lta ja ne tulee oikein siististi keskelle kontaktia. 

Typyn kanssa on varmaan noustava aika pian kisakorkeuteen jotta reipas laukka saadaan kohdistettua oikein. Itse tehtävän hahmottaminen alkaa olemaan hyvällä mallilla ja apuohjaajan käyttä mahdollisuuksien mukaan olisi oikein suotavaa :) Tänään saatiin plokattua kaikki stiplut, vaikka ne taisivatkin olla hieman ohjaajan mokia kun en tajunnut heti ettei tuolla vauhdilla ja A:n kulmalla vain ole mahdollista saada laukkaa sopimaan ellei koira olisi itse ihan tosissaan koonnut itseään harjahypyllä, mutta sitähän me ei välttämättä haluta jos tavoitteena on mahdollisimman nopean A-esteen suorittaminen ;)

Loppuun Typy teki pari keinua ja on se kyllä niin pätevä pieni eläin. Kuhan neitiin saadaan vähän malttia niin oiettä <3


Persjätötkin jo toimii ja maltti on keinulla hyvä! Yksi kontaktieste -check! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti