28.7.2014

Projekti JuoksuA Osa1

Tänään rakentelin meidän uutta juoksuA-projektia varten kehikon, jonka avulla tulen opettamaan molemmille sankareille A:n kontaktin. Turolle kyseessä on uudelleenkoulutus on-off-pysäytyksestä, sillä en ole tyytyväinen nykyiseen suoritustapaan tai vauhtiin, mutta Typy tutustuu lähes nollasta koko A-esteeseen. Netin syövereitä selaillessani boximenetelmä on osoittautunut itselle mieluisimmaksi vauhtoehdoksi. Se vaikuttaa helpohkolta ja melko nopeasti etenevältä tavalta projektoida koiralle idea ja osumatarkkuus juoksuA:lle.

Kävin ostamassa rautakaupasta sähköputkea sekä kulmapalat, joista kasasin n. 84x74cm kehikon. Ensimmäisen testikerran perusteella mittasuhteet näyttäisivät sopivan sekä parsonille että kelpielle. Ensimmäiseen treeniin olisin tahtonut avustajan, mutta sujui se ilmankin :)

Ensimmäisen treenin tarkoituksena oli herättää koiran mielenkiinto kehikkoa kohtaan ja hyvin nopeasti molemmat koirat tajusivat että haluan niiden menevän kehikkoon. Heittelin alkuun nameja ja koirat saivat juosta edes takas kehikkoa. Näitä ihan alkupätkiä en saanut videoitua. Nopeasti pääsin siirtymään lelulle jota kohti molemmat koirat olivat suuremmalla energialla menossa.

Koska koirat saivat jutun juonesta nopeasti kiinni niin nostin melko nopeasti kehikkoa hieman maasta, jotta sain molemmille laukan aikaiseksi. Lähettelin molempia koiria läheltä kehikkoa etupalkalle ja osumatarkkuus lähietäisyydeltä todella hyvä. Selkeästi nyt alkun tarvitsee lähettää etupalkan avulla, jotta koiran fokus suuntautuu eteenpäin. Muutaman heittopalkan tein kokeeksi ja niissä Typyllä huomaa voimakasta jarruefektiä. Huomenna apupalkkaajan kanssa hakemaan fokusta eteen :)

Treenit jatkukoon! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti