21.7.2014

Agility debyyttejä!

Herätellään blogia pitkän hiljaisuuden jäljiltä. Treenit, työt, omat treenit ja koirien treenit tuntuu vievän kaiken ajan, mutta nyt olisi jotain oikeasti raportoitavaakin! :)

Meillä menee koirien kanssa oikein mukavasti. Typystä on kasvanut jo iso tyttö. Sillä on tällä hetkellä joku aikuistumisen kriisi tai uhma kun kovasti kaikki itseä isommat koirat jännittää ja pitää pöhköillä ja pöhistä, mutta muutoin oikein mallikelpoinen neito :)

Paljon ollaan kesällä mökkeilty ja etenkin Turo on nyt reilun kuukauden verran viettänyt kevyempää agilityjaksoa. Ei olla kisattu, ja treenitahti on ollut kerta viikossa/parissa. Typyn kanssa ollaan sen sijaan keskitytty kovasti esteosaamisen vahvistamiseen vaikka säännöllisiä viikkotreenejä ei juurikaan ole ollut. Aloitettiin kyllä kevään lopulla Ulla Kaukosen hyppytekniikkatreeneissä, joiden harjoitukset ovat tehneet Typylle todella hyvää, tuoneet malttia ja tarkempaa suoritusta ja taitoa hypyille. Nyt heinäkuun ajan treenit ovat olleet tauolla ja jatkuvat taas ensi viikolla.

Lähdetään liikkeelle Turon SM-kisa debyytistä! :)


Tuplaa vaille jäimme yksilötuloksissa, jotta olisimme saaneet osallistumisoikuden yksilökisaan, mutta edustuspaikka parsonien joukkueeseen irtosi. Olin oikein tyytyväinen meidän ensimmäiseen rataan isoissa kisoissa. Kontaktit olivat siistit ja näppärät. Pienen pieni lipsahdus lopussa väärään putkeen aiheutti hyllyn. Kokemus oli kuitenkin tulosta parempi ja meidän yhteistyö oli pääsääntöisesti radalla tosi hyvää. Itsekkään en mielestäni turhia jännittänyt. (luokattoman huonolaatuseksi mennyt jostain syystä video? :( )


 
 
Sitten Typyn debyyttiin! :) Oltiin viime viikolla koirien kanssa Purinalla epävirallisissa kilpailuissa. Turo teki ensin kisaavien radalla ensimmäisellä kierroksella mukavan nollan. Puomi oli hidas, ja tiputti sijoituksilta. Tokalla radalla hetsasin kunnolla ja yritin saada kierrokset kunnolla kattoon jotta nähtäisiin kestääkö koiran itsehillintä kontakteilla. Keinun suoritus oli tokalla radalla hilkulla ja A:n juoksi läpi vaikkakin alas asti. Nappasin koiran noutajapantaan kävelytin takaisin A:lle. Korjaus oli siisti ja hyvä. Hyvää kontaktitreeniä tulevan viikonlopun virallisia kisoja varten.

Typyn kanssa mentiin hurvittelemaan supermölleihin! En uskaltanut keskeneräisten kontaktien takia vielä mölleihin ilmottaa, joten mentiin pitämään hauskaa ja katsomaan miten paikallaolo kestää. Hieman oli lähdössä malttamaton eikä olisi suosutunut mennä makaamaan. Lopulta jäi nätisti maahan vaikka jouduin pari kertaa pyytämään laskemaan kyynärät takaisin maahan. Ei kuitenkaa liikkunut ja odotti lupaa. Itse rata olikin sitten yhtä pikakiitoa :) Nollavoitto napsahti ja tulos taisi olla jotain -31 sekuntia!Loppuun vielä Typyn tän hetkistä esteosaamistreeniä. Keppitreenit aloitettiin juhannuksen tienoilla ja ollaan treenattu itselleni uudella opetusmallilla 2by2. Menetelmän avulla koiran on saanut mukavasti itsenäiseksi kepeillä ja vaikka alkussa oli pieniä epätoivon hetkiä niin kuukautta myöhemmin työ palkitaan. Muutaman kerran Typy oli tehnyt kuusi keppiä ja tällä viikolla Sami yllytti meitä kokeilemaan 12 keppiä. Omasta mielestäni oli turhan aikaista tehdä noin suuri harppaus, mutta rohkaistuin kokeilemaan. Ekalla kerralla Typy hieman vilkaisi minua keppien puolessa välissä mutta kannustuksella jatkoi puhtaasti loppuun. Tehtiin vielä kaksi toistoa joissa tekeminen muuttui jo ihan eri näköiseksi, se osasi, se pujotteli! Mikä fiilis :D

Keinu on sen sijaan ollut jo melko pitkään valmis, joskaan ei olla tehty sitä moneen moneen viikkoon. A:lla ja puomilla sen sijaan on mielestäni vielä liian varovainen ja hidas alastulo. Ollaan tehty nyt paljon pelkkää puomin alastuloa ja täytyy jatkuu sillä linjalla. Voisi myös madaltaa alastulon kulmaa ja varioida treeniä jotta koiran rohkeus kasvaisi. Haluaisin nopeat ja napakat on-offit, mutta katsotaan osaanko ne opettaa ;)
Treenivinkkejä kontaktien harjoittelemiseen otetaan vastaan! Aurinkoista ja rentouttavaa kesän jatkoa! Tulevana viikonloppuna onkin paljon koiramaista menoa, joista voisi yrittää raapustaa muutaman sanan tänne. Lauantaina tiedossa kelpieiden erikoisnäyttely, jonne tulossa paljon Maiskis porukkaa ja runsaasti koiriakin on tulossa näytille. Sunnuntaina sitten Turon päivä Lohjalla yhden hyppy- ja agiradan verran :) 

2 kommenttia:

  1. Teillä oli kyllä hieno rata Turon kanssa joukkueessa :) Meillä Lisan kanssa ei aivan niin hieno, uhhuh... Turo on niin samanoloinen kuin Lisa, aivan kuin urospuoleinen kopio meidän tytöstä! Juoksu-Aata suunnitellaan myös täällä, en ole vielä päättänyt mille alkaisin.. Tsemppiä treeneihin!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Lotta! :) Hyvä jos videosta jotain selvää sai muuttui niin huonolaatuiseksi. Olin kyllä tosi tyytyväinen meidän rataan kokonaisuutena. Itse ohjasin tuossa lopussa typerästi kun olisi ollut ohjausvaihtoehtojakin joissa väärän putken mahdollisuuden olisi saanut blokattua :D Mutta eipä sillä väliä olr loppujen lopuksi ja oli tosi kivaa päästä SM-radalle!

    Kiitos tsempistä! Keskiviikkona eka juoksuA treeni ihan A-esteellä, jännää :) Ja siitä vaan juoksu A:ta projektoimaan jos kiinnostaa. Mäkin pitkään mietin ja sitten vaan ryhdyin tuumasta toimeen :D

    VastaaPoista