14.10.2014

Juostaan juostaan ja suunnitellaan

Käytiin tänään koirien kanssa Ojangossa tekemässä pikkusen hyppytekniikkaa ja loppuun juostiin myös A:lla. Typy teki kaksi hyppytekniikkaharjoitusta ja Turolle tein rimanluku-treenin, sillä olen kiinnittänyt viimeaikoina huomiota että kisoissa eka rima kolisee tai jopa tippu helposti!? Ilmeisesti ajanottolaitteen tolpat hämäävät ja Turo ponnistaa niiden mukaan? Tänään siihen sainkin hieman vahvistusta, vaikkakaan yhtää rimaan ei tullut alas mutta hassuja koikkaloikkia välillä. Täytyykin säännöllisesti tehdä siivekkeillä häiriötreeniä jotta ekaa rimaa alettaisiin lukemaan siivekkeiden sijaan.

Molemmat koirat teki A:ta boxin avulla, koska halusin vahvistaa myös Turolle kunnolla kontaktipinnalle tuloa ettei jää niin heppoisiksi osumat. Turo teki viisi toistoa ja kaikki ihan mielettömän upeita! Osumat reilusti kehikkoon ja sain Turon jopa venyttämään laukkaansa oikein nätisti. Siitiä työtä! Ei nyt kokeiltu ilman kehikkoa lainkaan kun en jaksanut säätää boxin kanssa. Juostiin myös pari puomia oikein mallikkaasti mutta niitä ei tullut videoitua.
Typynkin kanssa oli tarkoitus ihan vaan muutama toisto ottaa, mutta mites se nyt taas lipsahti :D Kahdessa erässä sentään tehtiin! Taisi tulla yhteensä kolme huonoa toistoa jotka jätin palkkaamatta, mutta valtaosa siistejä ja hyviä. Rutiini ja varmuus ei kuitenkaan ole vielä samaa luokkaa kuin Turolla. Varmaan osittain kehonhallinnasta ja vauhdin kontrollista kiinni? Yleensä myös jos Typy tekee hieman rohkeamman toiston (peppu lentää hieman liian korkealle) niin seuraava toisto on hieman varovaisempi ja laukka jää sen verran lyhyeksi että loikkaa yli. Tänäänkin yhdellä kerralla oli juuri näin! Hieman jännä lentokaari harjan yli ja seuraavalla varoen ja kehikon yli! Kokeilin myös lopussa parilla toistolla persjättöä A:n jälkeen ja molemmat suoritukset hieman kökköjä. Ekalla persjätöllä osuu vähän kehikon päälle ja tokalla pompauttaa kehikkoa oikein kunnolla. Tässäkään en nyt ole aivan varma ottiko häiriötä ohjauksesta ja kiireen vuoksi hutiloi vai oliko vain sattumaa. Tämä varmistunee seuraavalla kerralla jolloin voisikin kokeilla taas ohjailla hieman varioiden A:n jälkeen. Jospa kohta uskaltaisi alkaa häivyttämään osalla toistoista kehikkoa. Kokoajan se on mielestäni mennyt eteenpäin vaikka edelleen välillä huteja tulee.
Tämä viikko onkin kaikin puolin jännä! Huomenna Typyn viikkotreenit Ojangossa, sitten huilitaan torstai ja perjantai keräten voimia Fitdogiin! Päätinkin ottaa treenikaveriksi sinne Typyn, joten Turolle pitää kehitellä muita kuvioita loppuvuodeksi :) Ehkä tuon hosulin kanssa voisi saada sieltä enemmän apuja ja ollaan nyt melko herkässä kehitysvaiheessa.  Typy vastaa treeniin ja vahvistamiseen ihan mielettömän hyvin ja omaksuu treeneissä ihan hirmu nopeesti uusia asioita! Katotaan mitä tästä tulee, jaiks! 

Hieman kesäisempi kuva pimenevän syksyn iloksi hosulista <3 


(c) Sari Hujanen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti