19.1.2013

Vihdoin aurinko paistaa ja on enemmän aikaa!

Aivan tajuton kiire ollut päällä! Ostettiin tossa vuoden vaihteessa kämppä, yliopisto jatkui ja heti ekalle viikolle oli tenttikin ohjelmassa. Eikä siinä pelkässä kämpän ostossa ja koulussa, mutta nyt on täysremontti päällä, joten tässä on melkoinen taiteilu ollut koirien kanssa. Turon jääkausi alkoi torstaina ja nyt koiratkin lenkkeilee kaikki lenkit itsekseen, eli se tietää aika montaa lenkitystä yhdelle päivälle :D Onneksi tämä viikonlopun saa hetken hengästää kun tentistä selvisin elossa.

Käytiin koirien kanssa katsastamassa uusi kotimme ennenkuin kaikki purettiin alas ja kaaos alkoi. Ja väsyhän siellä häärätessä pikkuiselle tuli.



Tässä päivitysten välissä Typy on ehtinyt saamaan myös toisen rokotuksensakkin, ja hienosti kaikki meni. Vilkas se on kuin mikä kaikkialla :D Kaikki on niin kivaa.. paitsi... toiset koirat. Ollaan me koirien siedätyksessäkin kehitytty. Typy on ollu Turon agilitytreeneissä mukana ja hallissa se on tosi reippaana! Haukkumiset ei haittaa ja namin kanssa osataan treenata tosi intensiivisesti. Lelu ei vielä ole se paras juttu treenihallissa, mutta sitäkin kehitetään kokoajan. Kyllä Typy leluun tarttuu, mutta on paljon mielenkiintosempiakin juttuja kun lelut. 

Koirien ohitukset sujuu hyvin, mikäli vastaantulija ei tule ihan kohtisuoraan ja hajurakoa on 5-10m. Osa koirista on Typyn mielestä pelottavia ja sitten pitää haukkua. Ollaankin otettu enemmän hajurakoa niin ettei haukkureaktiota pääsisi tulemaan ja hyvin on lähtenyt edistymään. Jotkus pienemmät tai isommatkin vaaleanväriset koira ohitetaan ihan kivasti :) Ihmisten, pulkkien, hiihtäjien, juoksijoiden, lastenrattaiden ym. ohitus sujuu sen sijaan varsin mallikkaasti, ellei vastaantulijat ala lepertelemään.. sekin on ilmeisen yleistä, vaikkakin melko raivostuttavaa. Onneksi penneli on namihullu :D

Muutoin ollaan treenailtu perusjuttuja normaalisti ruokien yhteydessä, ja ihan kivasti edistytään. Hitaasti mutta toivon mukaan varmasti :) Etuhammasrivistökin on jo lähteny vaihtoon ja jos oikein huomasin niin yksi kulmuri heiluu hieman!

Sitten Turon kuulumisiin ja huomioimattomuuteen. Turolla alkoi Koirakorjaamon ohjeidenmukainen "jääkausi" torstaina. Ensimmäisenä päivänä mua vähän suretti pojan puolesta kun se yritti tulla haistelemaan ja moikkaaman niin jouduin murista sen pois :( Turo on kuitenkin totellut kiltisti ja väistää hyvin. Kovasti se yrittää heiluttaa häntää, ottaa lenkillä katsekontaktia ja muutenkin käyttäytyy superkiltisti. Mä sitten vaan katselen poispäin ja murisen jos se tulee liian lähelle. Pikkuraukka <3
Turo on nyt nukkunut paljon ja tietysti ne leikkii Typyn kanssa. Hieman se on selvästikkin hämillään tilanteesta, mutta on ruvennut hyvin uskomaan mörinää, eikä edes yritä hypätä sohvalle viereen. Eilen illalla se käpertyi sängyn viereen tyynyn päälle eikä edes pyrkinyt sänkyyn. Kaikista isoin muutos tässä on juuri se, ettei Turo enään pääse sänkyyn viereen nukkumaan vaan jätän sen olohuoneen puolelle kokonaan. Samoin Typyn peti on siirtynyt Turon jääkauden ajaksi olohuoneeseen, jottei tule mitään epäreiluus-fiiliksiä. Mun mielestä tämä huomioimattomuus on kuitenkin lähtenyt hyvin liikkeelle ja olen huomannut että näin pienessä ajassa Turon kunnioitus mun murinaa kohtaan on kasvanut. Ennen jääkautta se ei välttämättä väistänyt kaikissa tilanteissa vaan saattoi jäädä vänkäämään vastaan ja jopa irvistellä, mutta nyt sellaista ei ole ollut ollenkaan. Alku on ollut helpompaa kuin olen ajatellut. Toivottavasti menee yhtä hyvin loppuun asti.

Loppukevennykseksi lauantaiaamupäivän lenkityskuvia :) Aurinko paistoi niin ihanasti, että vihdoin sai jotain kuvia räpsittyä! Typy ei juuri kylmästä välitä, mutta herra Turo on heti tassut jäässä :D 




Keepieläimen korvat on yllättävän vaikea mahduttaa kuvaan kun vintiö on vielä niin nopea liikkeissään.


Typyli 17 viikkoa :)


Turokin pääsi vähän kirmailemaan ulos. Edes jotain huveja tylsän jääkauden keskellä. On kyllä Turolla totisesti jääkausi kun kotona ihmiset on kylmiä ja ulkonakin on ihan liian kova pakkanen herran mieleen.



Yhteiskuvia ei nyt ole kun koirat lenkkeilee yksikseen. Kummasti on kyllä helpompi mennä yhden kuin kahden koiran kanssa. Typy menee yksinään tosi hienosti, kun taas Turon kanssa se riuhtoo enemmän ja vetää. Yksinään tapittaa mua eikä kisko yhtään. Maini Tyllerö <3

2 kommenttia:

  1. Typy on kasvanut kauheasti! Pitää kyllä kahvitella joku päivä että päästään kuulumisia vaihtamaan! :) t. Mia

    VastaaPoista
  2. Typy on jo melkonen monsteri ;) Ja joo todellakin kahvitellaan! Munkin viime viikon kiire nyt hellittää niin ens viikolla on varmasti aikaa. Selataan molemmat kalentereita :)

    VastaaPoista