1.12.2014

Typy tositoimissa ja pientä juoksuA tuskaa.

Viikonloppu oli agilitykisojen täyteinen. Mulle itselleni aikataulullisesti HSKH:n marraskuun kilpailut olivat viimeiset tälle vuodelle sopivat kisat ja pitihän sinne molemmat koirat ilmottaa. Turon kanssa tavoitteena oli katkaista pitkääkin pidempi hyllyputki ja Typy pääsi tosi toimiin ensimmäisissä virallisissa agilitykilpailuissa. Oli niin jännittävää ja kovasti innolla odotin!

Lauantaina oli Turon vuoro aloittaa kisaviikonloppu. Aamulla väsytti tosi kovasti vaikka olin suhteellisen ajoissa päässyt livahtamaan duunin pikkujouluista kotiin. Tuomarina kisoissa oli Esa Muotka ja juostiin pari agirataa sekä yksi hyppäri. Kotiin tuomisiksi agiradoilta molemmilta 10vp ja hyppäriltä puhdas 0, sijoittuen kolmanneksi :) Tavoite siis saavutettiin ja hyllyputki rikki!
Ekalta agiradalta tuli toinen rima alas ja kepeiltä tultiin mystisesti puolesta välistä pois. Tokalla rimalla olin ehkä itse hieman pakkovalssissa tiellä ja tästä syystä huolimattomuutta? Muutoinkin omassa liikkumisessa huomasi että vähän perjantai painoi, tuntui että koira oli kokoajan jaloilla. Kepeille Turo pääsi hyvin sisälle vaikka kisakepeillä meillä on viimeaikoina ollut epävarmuutta. Ehkä tämän viimeaikaisen epävarmuuden vuoksi koira tulikin puolesta välistä pois vaikka tuin omalla liikkeellä etenemistä. Ei todellakaan meidän parasta tekemistä, mutta ihan ok menoa.Radan halusin videolle nimenomaan juoksuA:n vuoksi. Se on nyt ollut hyvin vaihteleva ja fiilikset sen suhteen ovat ristiriitaiset. Kehikolla Turo tekee tosi täsmällistä työtä, mutta tarkkasilmäisenä ja muilta kysyessä havaittavissa on askeleiden mallaamista eli hieman töpöttää laukkaansa ennen boxiin hyppäämistä. Kun boxin ottaa pois niin kontakti on usein tosi hilkulla ja välillä jää jopa osumatta.
Lauantain kisoissa ekalla radalla ei saanut virhettä A:lta vaikka osuma onkin todella huono, mutta tokalta radalta virhe tuli. Silloin kun A:n kaari oikein liitää niin osuma on erittäin hieno, mutta näitä osuu kohdalle aivan liian vähän. Pääasiassa harjan ylitys on kuitenkin ok, ongelmana on toisen laukan liian suppea askel. Turo ei vaan venytä sitä. Yritän saada tähän nyt apuja ja lisävinkkejä joita alkaa työstää. Kisaradoilta pidämme ainakin hieman breikkia ennekuin keksin tähän jotain uutta.

Kehikolla:

Ideaalisuoritus A:lla, näitä suorituksia en vain meinaa saada millään vakioiksi, ihan sattumaa.

Jos jotain positiivista niin vauhtia tuohon koiraan on tullut lisää ja myös etenemät radoilla on parantuneet. Puomi on parantunut kisaradoilla huimsti vaikka edelleen sen työstäminen on kesken. Hypärillä meidän etenemä oli 5m/s, rata oli toki suoraviivainen mutta silti! Ja tokalla agiradalla josta hajoitettiin rengas sekä napattiin A:lta kontaktivirhe, etenemä ylsi 4,26 m/s. Nyt vain esteiden suoritusvarmuus kohdilleen niin täältä tullaan! :) Myös oma liikkuminen, ohjauksen rohkeus ja kokonais paketti Turon kanssa oli tosi hyvää, harmi ettei nämä radat tulleet videolla.

Sitten Typyn viikonlopun kisaratoihin. Kotiin tuomisina rutkasti kokemusta ja hyvää fiilistä! 2 hyllyä sieltä napsahti, mutta silti varsin mallikas kisauran korkkaus. Hommat kaatui ihan täysin ohjaajan hölmöilyyn. Siellä oli nähtävillä sekä yli- että aliohjaamista. Koira oli super!

Rataprofiilit eivät mielestäni olleet tyypillisiä ykkösten ratoja. Anders Virtanen oli tehnyt melko paljon käännöksiä "erikoisesteiltä" mikä nyt sinällään ei meitä haitannut. Ensimmäinen rata alkoi renkaalta kääntymisellä, jonka sain rytmitettyä oikein kivasti. Kuitenkin heti ennen nelosputkea hyllytettiin, kuvittelin että putki imisi koiraa enemmän, mutta siellä oli yksi ansahyppy jonne Typy irtosi, eli selkeästi aliohjasin. Tästä rata jatkui hyvin, aivan super kepit, hieno juoksuA. Ohjasin myös rohkealla liikkeellä päällejuoksun johon Typy tuli hyvin. Putkelta koiraa kutsuessa oma liike jäi jumiin ja oltiin siinä hieman yhteentörmäyksessä. Tämän johdosta itsellä kiire juosta, katse unohtuu ja koira tulee mun perään eikä mene puomille. Sählinki aiheutti epävarmuutta ja kun puomilla meillä itseluottamuksen kasvatus kovasti kesken niin puomi super hidas ja varovainen. Hyvin Typy tuli kuitenkin oikealle paikalle on-offiin ja jatkettiin rata sujuvasti loppuun. Koira teki hyvää duunia ja meni juuri sinne minne ohjaaja näytti. Ekalla radalla Typy teki hyvin mun kanssa hommia, oli kuulolla, ja paikallaolo oli todella rauhallinen vaikka tätä työstäme jatkuvasti. Olin tyytyväinen koiraan, en itseeni :)Toka agirata oli profiililtaan sujuvampi. Juoksu A:t toimi molemmilla radoilla hienosti <3 Tehtiinkin tosi hyvää rataa A:lle asti, vaikka hieman takakulmassa putken jälkeinen pakkovalssini on myöhässä,  koira valuu ja sitten tulee hieman jalkoihin. A:lle päästiin kuitenkin sujuvasti, sitten mulla prakaa tekeminen. Olin alkuun miettinyt rytmittäväni hyvin peruskäännöksen ja ohjaavani kepeille. No jokin epävarmuuden pirulainen sai mut valitsemaan vastakäännöksen. Typy oli todella hämillään mun voimakkaasta ohjauksesta, koira melkein kielsti hypyn ja kun se lopulta hyppäsi niin käännös oli aivan liian voimakas ja kepeiltä posotetaan ohi. Varmaan menin itse sitten niin sekaisin tästä sählingistä että ohjasin liian heppoisasti loppuradan. En ota koiraa haltuun keppien jälkeen, ja putkihullu keepis lukee putkea, jonka jälkeen keinun korjaus menee aivan liian hosumiseksi. Kolme kieltoa putkeen ja hylly. Eli aivan sekoiluksi meni loppurata vaikka alku oli hyvinkin lupaavaa :) Jälleen kerran voi vain syyttää ohjaajaa ;)
Typy oli ihan mielettömän mahtava kisakaveri! Oli ihan samanlainen ohjata kuin treeneissäkin <3 Keskittyi ja malttoi hyvin ja käyttäytyi muutoinkin mallikkaasti. Hirveä into olis päästä seuraavan kerran jo kisailemaan, sen verran omat hölmöilyt jäi hampaan koloon. Seuraavan kerran starttaillaan kuitenkin vasta tammikuun loppupuolella. Sillä välin treenaillaan lisää, keräillään itseluottamusta mm. puomille, muistetaan myös rentoutua ja viettää treenilepoa Levin rauhasta nauttien. Omistaja pääsee hikoilemaan suksien kanssa ja koirat saa viettää treenivapaata joulua :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti