20.10.2010

Opetellaan koiruuden alkeita

Aamulla ruoka ei maistunut ihan niin hyvin, mutta päivällä oli sitäkin enemmän nälkä. Sekoittelin vähän piimää ja riisiä nappuloiden joukkoon, kyllä kelpasi! Tänään on taas leikitty ja meuhattu! Kyllä se hauveli jaksaa kovasti pömistä, vaikka uni maittaa vaihtoehtoisesti myös varsin hyvin. On se vaan niin ihana koira vauva <3

Tänään on ollut sateista ja märkää. Ollaan silti käyty ulkona möyhimässä. Pojalla on niin kova vauhti että liukasteluja sattuu, muttei niistä olla moksiskaan. Pikkupihassa onnistuttiin kuraamaan tassut ja massu ihan kokonaan, no päästiinpä harjottelemaan pyyhkeellä kuivaamista ja putsailua. Pyyhe oli tietysti tosi kiva leikkikaveri. Hetki kun kurat pyyhitty niin kimppuun! Pissat tulee jo hienosti paperille tai ulos, mutta ison hädän tekemisessä on vielä hankaluuksia. Ulos ei oikeen onnistu vaikka hätä olisi kovakin. Paperi löytyy jos joku huomaa Turon siihen nostaa, ja välillä omaehtoisesti. Treeniä treeniä vaan :)

Pojulla alkaa jo nimi olla hallussa. Nyt on luoksetuloa harjoteltu ahkerasti. Pikkunameja on taskussa, niitä jaellaan ahkerasti kun Turo tekee niinkun tahdotaan. Pienikin huomionherätys niin poju painelee minkä kintuistaan pääsee luokse, taitaa olla vähän herkkupeppu niinkuin maminsa. Hyvä vaan että on namejen perään, niin menee oppi perille. Vielä on turha säästellä namujen kanssa.

Tänään kokeiltiin kynsien leikkaamista. Etutassut meni tosi hyvin, vaikka leikkurit olivat leikkaajallekkin aivan uudenlaiset. Välissä piti vähän kiemurrella, mutta kun rauhoituttiin niin takatassujenkin siistiminen sujui kuin tanssi. Täytyy sanoa, että olen hyvin tyytyväinen pieneen mussukkaan. Nami tietysti palkaksi!

2 kommenttia:

 1. Turo kuulostaa kadehdittavan helpolta yksilöltä. Onneksi ruoka kiinnostaa, se helpottaa huomattavasti kouluttamista!

  Ruoasta tuli mieleen: me olemme syöttäneet Jepelle melkein alusta lähtien itse tehtyä Yrjölän puuroa jauhelihan kera ja välillä raakoja kanankoipia. Ruoka on maistunut tosi hyvin (paitsi kun naapurin Fanni-koira oli kiimassa, mutta se on sitten ihan toinen tarina...) eikä mitään allergioita tai anaalirauhasongelmia ole ollut. Tutustukaahan aiheeseen (ja kannattaa kokeilla tuota valmistuksen ekovinkkiä, on tosi helppo):
  http://koti.phnet.fi/helenm/ruokaohje.htm
  Mä raastan lisäksi joukkoon porkkanaa ja kesäkurpitsaa (kuumennan raasteen mikrossa 2-3 min) sekä 2-3 kynttä valkosipulia pieneksi silputtuna - luonnon antibioottia! Ja iso rasiallinen raejuustoa myös joukkoon. Puuro, kasvikset ja raejuusto sekaisin (kun puuro on vähän jäähtynyt), pieniin pakasterasioihin (0,3 l) ja siinä on aikuisen koiran 2 pv annos ryyditettynä samalla määrällä tuoretta tai pakkasesta sulatettua lihaa.

  Meilläkin on karmea pentukuume (on ollut jo vuoden verran) mutta Jeppe on ollut koulutuksellisesti niin haastava, että haluan saada sen vielä vähän paremmin hyppysiin ennen kuin mietimme seuraavan koiran hankintaa. Sillä välin lievitän kuumetta seurailemalla Turon touhuja!

  VastaaPoista
 2. Menen tutustumaan aiheeseen, kiitos vinkistä! :)

  Toistaiseksi Turo on ollut melko helppo, saa nähdä kun tahtoa tulee vielä vähän lisää että miten käy, toivotaan, että pysyy samoilla linjoilla.
  Ja eiköhän se Jeppekin ruotuun tule, toisten kanssa menee vain vähän pidempään. Onhan nämä pennut haastavia, mutta ihan mahottoman ihania varsinkin parsonit :D <3

  VastaaPoista