28.10.2010

Suursiivous

Viimepäivinä on ollut vähän kiireistä, blogi on ollut mielessä, mutta kirjoittamiseen ei ole riittänyt aikaa. Turon kanssa on sujunut hyvin, tänään on kulunut jo kaksi viikkoa siitä kun poika haettiin Siltamäkeen asumaan. Kovasti on kasvua tapahtunut, painoa on kertynyt jo 2,5 kiloa! Eli puoli kiloa on tullut massaa lisää. Ruokahalu on kasvanut valtavasti, eikä mikään ihme kun nappuloiden kanssa tarjoillaan yleensä piimää tai kermaviiliä. Koirien palkintonameihin ollaan tehty myös pientä tuttavuutta. Niiden avulla meidän Turo on jo oppinut istumaan käskystä. Oppivainen poika! Remmissä kävelemistä on myös treenattu muutaman kerran. Eilen aurinkoisessa ja raikkaassa syyssäässä käytiin hieman kävelemässä, täytyy sanoa että parannusta ensimmäiseen kertaan oli VALTAVASTI!  Mummo on ommellut punaisen villapuvun, joka lämmittää ohutta pentukarvaa. Turo ei ole puvusta moksiskaan, hyvä kun tottuu pukuun pienestä pitäen. Pakkanen paukkuu jo kevyesti, joten puvun käyttö ainakin pidemmillä ulkoilukerroilla on aivan paikallaan.

Tänään ollaan riehuttu, nukuttu ja siivottu. Oli poika pienen pätkän yksikseenkin kun mamma ja iskä lähti ostamaan Halloweenjuhlia varten rekvisiittaa. Löysin aivan mahtavan halloweenkakun ohjeen, jonka leipomiseen oli pakko keksiä jonkinlainen veruke, joten kutsutaan muutamia ystäviä kylään lauantaina, mukava viettää iltaa yhdessä. Saa nähdä miten me Turon kanssa selviydytään leipomisurakasta :)

Tänään on tosiaan siivottu urakalla. Saatiin vihdoin ja viimein lattiat pestyä kostealla niin on Turon mukavampi mutustella muruja lattioilta, ei muutu kieli ihan mustaksi ;) Vähän varovasti ollaan siivoiltu tähän asti ettei Turo saa heti paniikkia, mutta tänään myllättiin koko kämppä. Imuri oli jännä ja pelottava kapistus kun se piti niin kovaa meteliä. Piti aina juosta toiseen huoneeseen imuria karkuun. Ei se kovaääninen mötikkä taida olla yhdenkään koiran mieleen, ainakaan minun tietääkseni!

Vielä on mainittava muutama huomio meidän hauvelin pirulaispuolesta. Meidän poika on ruvennut pitämään ääntä! Lelujen kanssa myllätessä murinaa on kyllä kuulunut melkein alusta asti ja se on ihan normaalia, mutta nyt on tullut isompi murina ja haukahdus kun Turo yrittää komentaa meitä. Varsinkin kun on nälkä tai kun ruokaa ollaan laittamassa kuppiin niin haukkumurina -kuoro alkaa. Tietysti hauvelin täytyy hiljentyä ja istahtaa ennenkuin ruokaa annetaan ja hienosti se jo sujuukin.

Toinen asia on Samin pompottaminen! Silloin kun Turo ei saa tarpeeksi huomiota niin se joko hyökkää puremaan tai aloittaa jonkin huonekalun/vastaavan järsimisen. Ehkä Samin auktoriteetti on Turon mielestä liian leikkiin viittaava. Minua se kuitenkin tottelee paremmin ja kunnioittaa ärähdystä. Kätenikään eivät ole raadellut tai purrut. Täytyy yrittää saada meille molemmille yhtä auktoriteettinen asema. Yliväsyneenä ja riehaantuneena  
naskalihampaat napsivat mistä sattuu, mutta sellainen on ymmärrettävää. Melko nopeasti poju kuitenkin simahtaa, varsinkin jos pojan nappaa rauhotettavaksi, kuten useimmiten joudun tekemään.
No nyt tuli hieman näitä "täystuho" paljastuksia. Näitä kohtauksia ei kuitenkaan ole kuin 1-2 kertaa päivässä. Suurimman osan ajasta Turo käyttäytyy ja leikkii nätisti. Ihana ja suloinen pentu! Pennut ovat aina pentuja ja se heille sallittakoon, se vaihe ei kuitenkaan kestä loputtomiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti