13.11.2010

Lepattava korva

Eilen havahduin siihen, että Turob vasen korva on alkanut lepattamaan! Se ei enään taitu kauniisti V-muotoisesti eteenpäin vaan korvan taakse on muodostunut poimu, joka kääntää korvan sivulle. Ajattelin sen olevan ohimenevää, mutta koko eilinen päivä ja tämä aamu korva on pysynyt sivuasennossa. Ihmettelevä mamma surffasi aamutuimaan keskustelufoorumeilla ja tämä korvan sivulle taittuminen on kuulema ihan yleistä pikku parsoneilla.
Hierominen  saattaa auttaa, täytyypä siis ruveta hieroskelemaan poitsun korvia muutamia kertoja päivässä! Löysin myös hyvät teippausohjeet, jollei korva hieronnalla asetu. Kokeilin ohjetta asettamalla käsin korvan teippausasentoon, kun päästin irti niin korva jäi hetkeksi oikeaan asentoon, suloisesti eteenpäin. Luultavasti teippauksesta olisi siis hyötyä. Täytyy nyt ensin kuulostella tätä korva asiaa ja hieroa ahkerasti, jos ei muutosta ilmene niin teippiostoksille! :) Siitä tulisi varmaankin mielenkiintoista tämän pienen vekkulan kanssa.

Eilen käytiin kyläilemässä Samin siskon luona. Turo ihmetteli vajaa 5kk toista pikkupojua, joka möngersi lattialla ja leikki helisevillä leluilla. Turo osasi olla vauvan kanssa tosi hyvin, ollaanhan sitä jo muutaman kerran harjoiteltu serkkupoikien kanssa hengailua aikaisemminkin. Vauva oli kovasti kiinnostunut Turosta, mutta meidän hauveli oli enimmäkseen kiinnostunut siitä lelujen paljoudesta. Kädestä asti melkeen vietiin vuorotellen jokainen lelu testattavaksi. Ja ruokahetki se oli kiinnostavaa. Lusikallinen suuhun ja sitten Turo juoksi putsaamaan suun, sitten uusi lusikallinen ja uusi putsaus. Ei siitä syömisestä oikeen tahtonut mitään tulla, joten  meidän ahne pikkuhauveli piti napata ruokailuhetken ajaksi syliin, ai että kun harmitti!

Isänpäivä tulossa, se tietää vierailuja. Turo pääsee taas kiusaamaan vanhoja neitejä Millaa ja Iidaa. Rohkeu vaan kasvaa päivä päivältä, saa nähdä miten mummelit sietävät meidän vekaraa, josta on jo tullut melkoinen möntti siihen verrattuna kun se meille saapui. Korkeutta on tullut 5 cm ja paino on noussut 1kg eli nyt ollaan jo 26cm korkea ja 3,1 kiloa! Tällä massalla on onneksi vielä turvallista jyrätä!
Hyvää isänpäivän viikonloppua kaikille!

4 kommenttia:

 1. Jännä mutta todennäköisesti toimiva korvien teippausvinkki. Me hierottiin korvia ja teipattiin pituussuunnassaan kaksinkerroin taitetulla urkkateipillä korvannipukasta leuan ali korvannipukkaan, mutta koira sai teipin aika usein irti yöllä. Muistaakseni teippailtiin 6-7 kk iässä ainakin kuvien perusteella. Jepellä on muuten ollut hyvin laskeutuvat korvat, mutta hetkittäin toinen taittui huonosti. Kuva meidän galleriassa (teippi ei näy kovin hyvin):
  http://picasaweb.google.com/lh/photo/y2xp0CYJkg3YIQTozbkPpw?feat=directlink
  Toi sun malli saattais toimia paremmin. Kannattaa nähdä tässä vaiheessa vähän vaivaa (vaikka se aiheuttaa koirallekin vähän epämukavuutta), jos vähänkin suunnittelee käyttävänsä koiraa näyttelyssä.

  VastaaPoista
 2. meillä on noin 7 kk vanha parsoni ja jokin aika sitten toinen korva meni kans hassusti vinoon ja oli niin ehkä kolme päivää ja sitten itsestään palautu normaaliksi, vaikka emme tehneet mitään (tai ehkä sitä on vähän hierottu kun koira siitä tykkää kovasti). näytti oikein ihanalta :)

  VastaaPoista
 3. Tuntuu olevan melko yleinen ongelma tuo korvien oikuttelu :) Tarkotus olis käydä ainakin jonkun verran näyttelyissä, tai no riippuen siitä tiputtaako Turo sen toisen pallin vaiko ei. Agility ja hauskanpito on onneksi se päätavoite, joten palli tulee jos on tullakseen.
  Täytyy mennä huomenna teippiostoksille niin päästään harjottelemaan teippailua ja saadaan korvan oikomisprojekti täytäntöön :D
  Katsotaan sitten millainen viritys toimii parhaiten!

  VastaaPoista
 4. Turon korva on nyt oikutellut noin kolme päivää, eikä palautumisesta tunnu olevan tietoakaan vaikka hieroskeltu on. On varmaan aika ottaa järeemmät konstit käyttöön eli teippaus.
  Ehkä se korva asettuu nopeampaa kun tartutaan heti toimeen :)

  VastaaPoista