22.11.2012

Keepienergiaa!

Onhan sitä taas tohuiltu. On oltu töissä, käyty kylässä, pissalenkkeilty Turon peesissä, harjoteltu arkitohinoita, treenattu, käyty turisteloimassa Turon agilitytreeneissä ja tietysti tutustuttu muutamiin uusiin koirakamuihin :)

Typy on ihastuttantut olemuksellaan kaikkialla mihin sen olen vienyt :D Ja neiti nauttii huomiosta, on se vaan niin ihmisrakas! Onneksi mulla on hyvä valtti, namit, mutta saa nähdä kauan ne riittää ;) Uudet tuttavuudet eivät juurikaan saa antaa Typylle herkkuja, jotta se pysyy meidän spessu-juttuna.

Turon agilitytreeneissä otettiin Typyn kanssa katsomon puolella pienet pätkät vetoleikkejä. Oli niin paljon touhua ympärillä ettei leikki lähtenyt niin riehakkaasti, mutta sain pienet pätkät hyvää drivea ja lopetettiin innokkaaseen ja energiseen fiilikseen. Muutoin Typy seurasi treenejä kiltisti ja rauhallisesti kevythäkistään. Ihanaa kun se on ottanut tuo niin selkeästi rauhoittumispaikaksi, harvemmin se yrittää verkkoa repiä tai muuten taistella vastaan. Makasi kiltisti häkin pohjalla seuraten kuitenkin tarkkaavaisena pää pystyssä muiden koirien menoa.

Treeninalle on otettu istu-maahan-seiso -yksittäisinä liikkeinä. Hyvin on alkanut tarjoamaan! Tänään otettiin myös kokeiluun kosketusalusta, johon haluan Typyn etutassut. Sain pientä turhautunutta haukkua ja istu-maahan tarjontaa kun neito pohti, että mitäs tämä ihminen oikein haluaa. Saatiin naksuteltua oikeasta tekemisestä, mutta melko hakemista se vielä oli, antaa hautua seuraavaan päivään.

Ollaan myös muutama ruoka syöty matolta "jäljestämällä". Olen jemmaillut maton kulmiin ja ympäriinsä nappuloita ja Typykkä nenä maassa etsii. Nyt alkaa neiti olla jyvällä hommasta ja voi vaikeuttaa laittamalla nappuloita hieman kauemmaksi toisistaan.

Tämän päivän kohokohta oli Narrin ja Saran näkeminen. Käytiin eka "isojen" koirien kanssa lenkillä, saivat kirmata ja purkaa energiaa. Ja että Turo on nopea, jalat tikkaa sellasta vauhtia kun se Narrin perässä kiitää :D Oli ärrierillä ja keepiksellä kivaa! Kun nämä kaksi oli saaneet kirmata tarpeekseen, menin tekemään vaihtokaupan ja nappasin Typyn moikkaamaan Narria. Leikitettiin pikkuista ja annettiin sen tehdä Narrin kanssa tuttavuutta. Hieman jalkuun jännitti, mutta pian rohkaistui ja lopulta sitä poseerattiin rinta rinnan, katse molemmilla tiukasti namissa ;) Ei oo muuten helppoa puuhaa toi pennun kuvaaminen!


Isompi ja pienempi keepi <3
Pitää vielä Turon tän viikon aksatreenejä hehkuttaa. Tiistaina tehtiin Oreniuksen treeneissä Agility Akatemiassa MM-kisojen hyppyrataa. Turo suoritti puhtaan nollan, ja melkosella vauhdilla tykitettiin! Olin niin ylpeä mun mussukasta. Piti Typylle näyttää miten homma hoidetaan ;) Keskiviikkona HSKH:n treeneissä meni myös ihan superisti. Kepeille oli tosi hankala avokulma, mutta poitus handlas hienosti, sille pitää vaan antaa tilaa suorittaa. Radalla jälleen ihan priimoja A:n kontakteja, 2-on-2offia niinkun haluakin sen tekevän. Loppuun rallateltiin puomi-putki -sarjaa ja hienosti otti tässäkin kontaktit. Nyt pitää vaan lisätä kierroksia myllyyn ja jatkaa tällä linjalla. Kohta päästään taas kisaamaan, jihiii! :) Kontaktitauko ja uuden käskysananottaminen selkeästi toimii. 

Tällä viikolla vielä lauantaina Niinun agilityvalmennus Olarissa. Yritän saada jonkun ottamaan vähän videokuvaa :)

Kuulumisiin, huomenna Typyn viikkotsekki, 9 viikkoa jo!

2 kommenttia: