6.11.2012

Lihashuoltoa

Turo kävi maanantaina elämänsä ensimmäisen kerran fysioterapiassa. Jumppatuokion suoritti Tamara Merenvalta, jonka vastaanotolle mentiin kaverin suosituksesta. Oikein pätevä ja mukava nainen! Turo sai ensikertalaisena useammin hoitojen ja venytysten välissä taukoja, joiden aikana nollattiin tilannetta, haisteltiin ja kierrettiin huonetta.

Alkuun esitin Turon liikkumista ravissa tempoa vaihdellen. Tamara havaitsi pientä jumia koiran alaselässä. Rauhallisesti lähdettiin työstämään koiran kroppaa ja käytiin kaikki ruumiinosat huolellisesti läpi. Turo käyttäytyi hienosti, ja sai reilusti herkkuja. Pieni epävarmuus ja stressaantuminen ilmeni karvan lähtönä ja hyvin ahnaana ruokahaluna. Kuitenkin lihaksistaan koira rentoutui hyvin ja päästiin tekemään kaikki halutut liikkeet läpi.

Saatiin muutamia jumppaohjeita kotitehtäväksi, jotta voidaan ennaltaehkäistä jumeja ja säilyttää kropan joustavuus ja kimmoisuus. Turo sai paljon kehuja lihaksistostaan ja liikkumisestaan. Mitään suurempaa ei löytynyt, vaan koira oli hyvinkin vetreä ja korjasi pienenkin jumin heti ensimmäisissä venytyksissä.

Mentaalipuolen harjoittamiseksi mennään varmaankin alkukeväästä uudelleen, vaikkei lihaskunnon kannalta tarvita niin tiheitä hoitovälejä. Onni on koira joka pysyy itsestään kimmoisana ja vetreänä <3 Tamara painottei erityisesti hyviä ravipainotteisia alku- ja loppuverryttelyjä! Ei mennä kovia spurtteja, eikä mielellään laukkaa, vaan hyvä tasainen ravi, joka avaa rangan liikuntasuoritusta varten. Lisäksi muutamia rangan venytyksiä olisi hyvä tehdä kotona hyvän liikkuvuuden ylläpitämiseksi. Laitetaan näistä liikkeistä videota kunhan saadaan valoisalla kuvattua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti