30.11.2012

Turbo T:t vauhdissa

Tänne pääkaupunkiseudulle on tullut nyt yhdessä päivässä kymmeniä senttejä lunta! Käytiin aamulenkillä lumimyrskyssä kahden T-termiitin kanssa, ja olipas niillä lystiä :D Vihreä ja punainen valo vaan vilkkuivat, kun uudet Class Ohlsonilta ostamani led-valot kimmelsivät kaulassa!

Molemmat koirat oli tottakai puettu. Sain ystävältäni viime vuonna Turolle sovitukseen muutaman toppapuvun hänen edesmenneeltä parsonneidiltään. Puvut olivat Turolle hivenen liian pieniä, mutta minäpä olin kauasnäköinen ja tadaa ne oli tallessa! Ja Typylille varsin passelin kokoisia! Neitoselle siis kokohaalaripuku niskaan, eikä tarvinnut pelätä pennelin palelevan.

Vähän koiruuksien menoa videoin ja kuvin.
Spurtti mamman luo kun mentiin vähän liian kauas!Lumikarhu esittäytyy. Vai oliko se sittenkin kettu?Taas se Turo säntäilee kun hullu...Pitäähän sitä vähän kouluttaa ettei se taas heti lähde karkuun :D

Kotona treenattu vanhoja perusjuttuja. Istumiseen ja maahanmenoon on alettu liittämään käskyjä. Seisomiseen pitäisi keksiä joku hyvä käsky, joka ei menisi sekaisin istu-käskyn kanssa. Ideoita?

Kosketusalustan idea alkaa olla hallussa, mutta maltti ei riitä pyörimisen harjoitteluun, vaan turhautuminen kompensoidaan haukkumalla. Vahvistetaan siis edelleen paikkaa, ja lähdetään sitten pikkuhiljaa vaikeuttamaan. Myös katsekontaktitreenejä ja nenäkosketusta käteen on hinkattu. Tänään avasin myös Salme Mujusen Tie tottelevaisuusvalioksi -kirjan, jos sitä alkaisi silmäilemään :)

Loppuun täytyy vielä hehkuttaa Turon eilisiä agilitytreenejä. Oltiin taas Niinulla, edettiin upeasti 21 estettä! Ja ihan mahtavia kokoamisia käännöksissä, ja myös kontaktit oli siistit, sekä A:lla että puomilla. Super! Ehkei enään kestäkkään kovin kauaa kun päästään taas starttaamaan virallisiin, wuhuu ;) !

Nyt valmistautumaan pikkujouluihin. Koirat menee mun äitille ainakin illaksi hoitoon, ettei niille tule niin pitkä ilta yksin. Huomenna päivällä sitten pentutreffailemaan ainakin Brian kanssa, kivaa! :) 

3 kommenttia:

  1. Tuo kirja on tosi hyvä ja ollut käytössä meillä pitkään! :) kokeile seiso-käskyyn vaikka vastineita ruotsista tai englannista tai sitten ihan mitä mieleen tulee. :) teillä on kyllä siellä kunnon talvi ja koiratkin tuntuvat nauttivan! :)

    VastaaPoista
  2. Aika kivat nuo valot, eikä ilmeisesti sammu tuossa heilunnassa?:)

    VastaaPoista
  3. Siihen seisomis käskyyn mun mielestä olis varmaan hyvä käyttää käskyä "paikka".

    VastaaPoista