25.11.2012

Ollaan me treenattu ja touhuttu

Typyli tuli tämän viikon lopulla 9 viikkoa! Pentutsekissä selvisi, että painoa on kertynyt 4,8 kg, eli sellainen vajaan kilon tahti on kasvussa per viikko. Samalla leikeltiin taas kynsiä, ja kivasti se meni. Taisin tuoda palkkionakit liian lähelle kun nenä kävi eikä olisi sen vuoksi alkuun maltettu olla paikallaan.

Tällä viikolla Typy on taas päässyt töihin. Oltiin maanantaina puolikas päivä ja perjantaina kokopäivä. Kopassa nukuttiin niin kiltisti! Ihan käsittämättömän hieno pieni eläin <3 Perjantaina jätin tyllerön nukkumaan toimistoon ja itse menin puuhailemaan varaston puolelle. Muut eivät muistaneet koko koiran olemassaoloa, niin hienosti ja hiljaa se siellä oli/nukkui. Päivän viimeiseiksi tunneiksi tirriäinen pääsi juoksentelemaan varastoon. Siellä rallatettiin menemään 1,5h ja sitten taas uni maittoi :D

Töissä hengaamisen lisäksi käytiin lauantaina ekaa kertaa ihan kahdestaan pienellä hihnakävelyllä sekä metsässä. Nätisti Typy kävelee ja hihnassa roikkuminenkin on jäänyt ihan itsekseen pois. Kaikkissa ohitustilanteissa täytyy kuitenkin olla tarkkana ja ottaa neitosen huomio namilla, sillä tämä olisi menossa tervehtimään ihan kaikkia! :) Autot ei enään pahemmin kiinnosta, kaikki muu kyllä!

Metsässä käveltiin pääasiassa vierivieressä, muutaman kerran Typy lähti seikkailemaan, jotka käytin hyväksi luoksetuloharjoitukseen, ja oikein nopeat ja terävät on neitosen liikkeet! 
Yhdelle puunrungole piti haukkua ja murista, mutta muutoin oltiin ihan elementissä, kiipeiltiin kaatuneiden puunrunkojen päälle, hypittiin niiden yli ja kirmailtiin iloisesti. Katsekontaktia neiti on hanakka ottamaan ja siitä runsaasti palkkailenkin :) Ihanaa kun toinen on niin aktiivinen.


Metsään haluan mennä nyt!

Tarkkailee!Puun rungolle ärinää ja tanssia, myöhemmin ollaan runkojen kanssa ihan sujut.Lisäksi ollaan treenattu perus i-m-s, edelleen liikkeet erillisinä. Istuminen ja maahanmeno menee myös putkeen, ja niitä tarjotaankin aina ensimmäisenä jos jotain uuttain lähdetään harjoittelemaan. Seisominen on vähän hankalempi, enkä ehkä itse osaa sen kanssa olla niin selkeä ja johdonmukainen. Naksuttelen ja bongaan seisomisia, eiköhän se siitä :) Ollaan otettu myös kosketusalusta treenin alle. Seisomalla etutassut alustalla saa namia. Pikkuhiljaa idea tajutaan, vaikka tänään tarjottiin alkuun runsaasti hakkua, maahanmenoa ja istumista :)

Loppuun hieman meidän naminetsintää matolta. Välillä ruoka tulee tällä tyylillä!
Laitan myöhemmin päivtystä Niinun agilityvalmennuksesta, kunhan saan videot treenikaverilta :)

Rentouttavaa sunnuntaita <3

5 kommenttia:

 1. Voi Typy <3 Kyllä siskoksissa tosiaan on paljon samaa näköä! Pikkasen tulee Bria painon suhteen jäljessä, tänään punnittiin 4,5kg.

  On muutes pätevä koira tuo sinun Turokin, katselin tuon videon koulutuksesta :)

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Kiitos :) ja melko tasaista näköjään molempien tyllerliden kasvu, me meinaan taidettiin startata isommassa painoluokassa ;)

  Ja Turo on pähee, kuhan omat ohjaukset saisi ruotuun :D

  VastaaPoista
 4. Niilo taitaa vetää pentujengin keulia painollaan 6,7 kg :D ounou.. minkälainen paholainen siitä tulee. hei, tuo namin etsintä huippu juttu ja hyvä tapa purkaa energiaa! Itselläni olisi tarkoitus tehdä vielä muutama makkara(ruoka)ruutu ennen kuin lumet tulee ihan kunnolla. Mutta en oo saanut vielä itseäni niskasta kiinni. :)

  VastaaPoista
 5. No mullakin on ollut se ulkona tehty makkararuutu työnalla (mutta en ole saanut myöskään aikaiseksi!!) ja tänään oli jo vähän lunta, kaksi seuraavaa viikkoa sitä tulee vaan lisää, joten saapa nähdä jääkö ruudut tältä vuodelta tekemättä... Odotan kovasti hiihtokautta, mutta vähän jää kaivelemaan jos ei ehditä sitä ruutua. Noh eipä sille mitään voi.

  VastaaPoista