26.11.2012

Niinun agilityvalmennus 24.11

Lupasin kirjoitella Niinun valkusta. Olen nyt jonkin aikaa ollut kiinnostunut tutustumaan myös muiden kouluttajien treeneihin, sillä Oreniuksen luona teemme hyvin teknistä ratasuoritusta, jossa ei niin tarkasti pureuduta tiettyihin yksittäisiin ohjauksiin. Tai tottakai sielläkin hiomme jos jokin ei suju, mutta silti suoritukselta ei vaadita niin puhdasta ja täsmällistä tekemistä, pääasia että saadaan sujuvaa ja virheetöntä tulosta. Pidän kovasti Juhan treeneistä, mutta koen että tarvitsen sen tyylisen treenin lisäksi myös jotakin muuta :)

Olen huomannut että meidän hankalat osa-alueet liittyvät puomin kontaktin lisäksi helposti lenkittyviin ja valuviin ohjauksiin. Näihin pureuduttiin myös Niinun kanssa. Myös oma ajoitukseni se rytmitys otettiin työstön alle. En ollut aikaisemmin ajatellut rytmittämistä sen tarkemmin ja se oli minulle melko uusi juttu. Alussa Turon takaaleikkaus 4 esteellä venyy, jonka vuoksi vitosella oli vaikea saada hyvää linjaa. Koska takaaleikkaus on tässä tapauksessa kääntävä ohjaus, tulee minun rytmittää - eli kolmoselta lähtevän kiihdyttämisen jälkeen hidastettava (lue rytmitettävä) omaa liikettäni, kertoakseni koiralle, että tulossa on käännös. Rytmityksen jälkeen minun on spurtattava kohti seuraavaa estettä. Agilityn ohjaus koostuu siis spurtista, hidastuksesta, spurtista.. jota ei ole aikaisemmin ymmärtänyt. Tätä hinkattiin lelupalkalla ainoastaan pituudella, ja saatiinkin Turolle kokoamista aikaan!

Sitten lähdettiin työstämään rataa eteenpäin. Vitosen ja kutosen jälkeen persjättö ja takaaleikkaus. Harjoiteltiin tarkoituksella tätä kuviota, jossa ajoitus tuli jällein suureen rooliin. Persjätön jälkeen Turo irtosi helposti takaaleikkaukseen, mutta kääntyi helposti minua kohti, vaikka matkan oli tarkoitus jatka suoraviivaisesta siivekkeen ympäri. Tätä hiottiin myös, sekä lelulla että namipalkalla. Jossain välissä Turo alkoi oppimaan rataa ja pyrki oikaisemaan kutosesteen ;)

Kun tämä alkoi sujua, tuli taas ajoitus isoon rooliin, kun putken jälkeen piti ehtiä persjättöön. Että sitä voikin olla hidas! Ja persjättö pitää aloittaa jo putken puolesta välistä ei siinä putken loppusuulla :D Lopulta meni nappiin, ja jatkettiin tekemään superkontakti A:lle! :)

Siinä se treeniaika lipui, mutta hurjasti saatiin uutta oppia! Ihan erilaista radan tarkkaa työstöä. Turohan osaa, treeni oli enemmänkin minulle! :D Uusia asioita päähän hautumaan: RYTMITYS! :D Ja tietysti ajoitus.

Videota en saanut tähän liitettyä, sillä treenikaveri oli ladannut sen Youtubeen piilotettuna, mutta tämän linkin kautta voi mennä katsomaan treenikoosteen.

Niinun agilityvalmennus Turon kanssa 24.11.12

P.S Ilmoitin Turon myös eilen itsenäisyyspäivän epiksiin Vuokkoset areenalle kahteen starttiin. Nyt vaan puomitreeniä ja lisää kierroksia koiraan. A:n kontakti alkaa hiljalleen toimimaan :) Ensi vuoden puolella olisi kiva päästä taas virallisiin!

Loppuun muutama vanhempi julkaisematon kuva loppukesän keppitreenistä :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti